David Popovici a dezvăluit care va fi obiectivul său la Jocurile Olimpice de la Paris 2024: "De-abia aștept!"

Bianca Dumitru

Actualizat 19/04/2023 la 20:21 GMT+3

David Popovici are în față un an extrem de solicitant, urmând a participa la mai multe competiții de înot și a susține examenul de Bacalaureat înainte de Jocurile Olimpice de la Paris. Sportivul a vorbit despre ce înseamnă pentru el Parisul în acest moment.

David Popovici, cursă uriașă în finala de 200 de metri liber de la Jocurile Olimpice

David Popovici a atras toate privirile în 2022, reușind să cucerească nu mai puțin de 14 medalii, dintre care 11 de aur, și să doboare mai multe recorduri.
Sportivul în vârstă de 18 ani se află acum în fața unui an foarte plin, în care va trebui să se pregătească pentru următoarea ediție a Jocurilor Olimpice și să susțină examenul de Bacalaureat.
Tânărul înotător s-a calificat la începutul acestei luni la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, după ce și-a făcut baremul în proba de 100 de metri liber, în cadrul Campionatelor Naționale de la Otopeni.
Astăzi, în cadrul unei ceremonii de prezentare a noului său sponsor și colaborator oficial, Raiffeisen Bank, David Popovici a fost întrebat ce înseamnă Parisul pentru el în acest moment.
Campionul a spus că acum se gândește la gastronomia franțuzească, dar știe că de anul viitor totul se va schimba. Popovici a dezvăluit și care va fi obiectivul său la JO din 2024.
Citește și:

David Popovici, cu gândul la Jocurile Olimpice de la Paris

"Dacă mă gândesc azi la Paris, mă gândesc la o gastronomie incredibilă pe care de abia aștept s-o experimentez pentru că nu am fost niciodată acolo. Am fost la Marseille, dar nu la Paris.
În schimb, ce înseamnă pentru mine Paris la anul... Pentru că vreau s-o iau pas cu pas, înseamnă Jocurile Olimpice, a doua ediție de Jocuri Olimpice pentru mine.
De abia aștept atmosfera Jocurilor Olimpice. E foarte diferită. Aștept să mă distrez, obiectivul principal e să mă simt bine și să pun în practică ceea ce am exersat în fiecare zi", a declarat David Popovici.
Jocurile Olimpice de la Paris 2024 se vor desfășura în perioada 26 iulie - 11 august și vor fi transmise în direct pe Eurosport și în aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo