Performanţele lui Paul Georgescu sunt impresionante. Oficialii World Open Water Swimming Association îl caracterizau ca fiind un „un excelent înotător, talentat triatlonist și profesor de sport la International British School of Bucharest”.
Nominalizările sunt acordate în funcție de performanțele și rezultatele obținute în 2021. De când există acest premiu doar Petar Stoychev, sportiv din Bulgaria, a fost nominalizat de patru ori la rând. consecutiv.

Paul Georgescu, comentator Eurosport la JO Tokyo 2020

Natație
Robert Glință și David Popovici, desemnați cei mai buni sportivi ai anului 2021 de către FRNPM
27/04/2022 LA 15:29
Principalele argumente și motivația noii nominalizări, pentru a treia oară consecutiv, în cel mai important top al superlativelor anuale în domeniul înotului în ape libere, au fost:
  • pe 10 februarie 2021 a stabilit un nou Record Mondial omologat de reprezentanții Guinness World Records după ce a înotat 3,5 km în Lacul Snagov timp de aproape o oră (57’56”), apa având numai 4⁰C.;
  • pe 29 iunie 2021 a înotat 100 km, timp de 34 de ore, în Bazinul Olimpic din Complexul Sportiv Național „Lia Manoliu”. Tot atunci, a doborât Recordul Național de distanță înotată într-o piscină olimpică în 24 de ore, și anume 72,5 km.
  • în perioada 6 – 12 august 2021, Paul Georgescu a devenit primul sportiv care a terminat Lake's Seven Ultra Maraton, versiunea românească a Ocean's Seven. A înregistrat și o premieră în înotul românesc în ape deschise: traversarea, în 7 zile, a 6 lacuri din România, însumând o distanță de peste 100 km! Este vorba despre Lacurile Stânca Costești (județul Botoșani), Izvorul Muntelui (județul Neamț), Colibița (județul Bistrița Năsăud), Beliș Fântânele și Drăgan (județul Cluj) și Vidraru (județul Argeș). În 2020, tot în luna august, el a înotat 104,084 km în Lacul Barajului de la Porţile de Fier I (județul Mehedinți), primul lac din seria celor șapte, în 21 ore 42 minute. Lake's Seven Ultra Maraton, o provocare pentru toți înotătorii de anduranță care trebuie să parcurgă înot cele mai lungi 7 lacuri din România, a luat naștere la inițiativa organizației Sport4You, de a avea ape curate, a promova frumusețile țării și a încuraja înotul în ape deschise.
  • dezvoltarea Ice Swimming-ului în România și formarea unui lot național alcătuit din 11 sportivi care va participa la Campionatele Mondiale de înot în ape înghețate, care vor avea loc în februarie 2022, la Glogow, în Polonia. Paul Georgescu deține și cea mai importantă performanță în acest sport din România: este Campion Mondial de înot în ape înghețate (0,2°C) în proba de 500 m.
  • înființarea Asociatiei de Ice Swimming & Open Water România
  • inițierea și organizarea Romanian Triple Crown, o competiție alcătuită din trei traversări la standarde internationale.
Pentru a putea vota, va trebui să vă înregistrați AICI
Linkul unde poate fi apoi votat sportivul român Paul Georgescu pentru titlul de Man of the Year 2021.
Natație
Un dublu campion olimpic, sancțiune dură după ce și-a arătat public susținerea pentru Vladimir Putin
22/04/2022 LA 09:57
Natație
David Popovici i-a ajutat pe sportivii ucraineni! Dezvăluiri despre situația provocată de război
20/04/2022 LA 08:49