"Glonțul din Baltimore" a urmărit extrem de atent "The Last Dance", documentarul care sintetizează în 10 epsioade cele mai importante aspecte din cariera lui Michael Jordan. Cu el alături, Bulls s-a transformat în cea mai puternică formație din istorie, dar până să câștige cele 6 titluri NBA în 8 ani nu a fost deloc ușor. Jordan a înțeles că e nevoie de o mână de fier în vestiar, puterea exemplului nefiind suficientă. Ca atare, a devenit în multe rânduri extrem de obraznic cu ai săi coechipieri, nu de puține ori (cum a fost în cazul lui Steve Kerr) ajungându-se la tachinări dureroase. Totul pentru ca jucătorii din jurul lui să fie căliți pentru bătăliile dure din play-off și motivați la maximum să cucerească trofee. Doar simpla prezență a celui mai mare jucător din istorie nu era suficientă - lucru demonstrat la finalul anilor '80, în duelurile cu Detroit -, astfel că MJ a trebuit să se comporte în unele momente extrem de urât cu cei din jurul lui, pentru ca scopul primordial, performanța echipei, să fie atins.
Phelps s-a regăsit în atitudinea idolului său, dezvăluind că, fără să aibă habar de practicile lui "Air Jordan" a simțit nevoia să se comporte similar, un deceniu mai târziu, în bazinul de înot.
"Dacă ar fi să fiu nepoliticos, aș spune asta despre el. De fapt, toată lumea spune că Jordan a fost un nebun. Dar și eu am fost la fel, m-am regăsit perfect în ceea ce făcea el. Am fost un drac atunci când m-am antrenat, pentru că voiam să îi ajut pe toți din jurul meu. Voiam să îi motivez să ajungă cât mai aproape de nivelul meu, pentru a putea progresa împreună. Am căutat mereu măreția, îmi doream ce e mai bun de la mine și de la colegii mei. M-am asigurat că vor fi stresați în permanență, că vor munci mereu sub presiune, pentru a avea psihic de concurs. Deși înotul este un sport individual, toți lucrăm împreună, suntem o echipă. Iar eu i-am provocat în permanență", a dezvăluit Phelps pentru Yahoo Sports.
Natație
David Popovici nu are un obiectiv înainte de Mondialele în bazin scurt!"Recordurile vin ca un bonus"
01/12/2022 LA 16:31

Michael Phelps, cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice

28 de medalii, dintre care 23 de aur! Aceasta este cartea de vizită cu care Michael Phelps intră în istoria sportului. Niciun alt sportiv nu a reușit așa ceva.
E adevărat, aceste performanțe fabuloase obținute de înotătorul american s-au întins pe durata a 5 Jocuri Olimpice. La fel de adevărat este că Beijing 2008 va rămâne īn istorie ca "Olimpiada Phelps", după ce americanul a reușit performanța supremă de a câștiga 8 medalii de aur. Cu toate acestea, Londra 2012 i-a asigurat lui Michael Phelps eternitatea īn galeria marilor sportivi ai planetei.
După succesul de la Londra, Phelps a decis să renunțe. Americanul nu rezistat însă tentației de a reveni în bazin și la 16 ani de la prima participare, cu succes, la Jocurile Olimpice a fost din nou în blockstart la Rio. În Brazilia, înotătorul din Baltimore a fost iarăși una dintre vedetele Jocurilor Olimpice. Phelps a câștigat încă 6 medalii, 5 de aur și 1 de argint și a intrat încă o dată în istorie. Americanul de 1.93 m a devenit primul înotător care câștigă proba de 200 m mixt la 4 Jocurile Olimpice consecutive.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Natație
David Popovici, pus în gardă de unul dintre cei mai mari rivali: "Mai am două obiective majore"
01/12/2022 LA 11:43
Natație
David Popovici se pregătește de Mondialul în bazin scurt, la Melbourne: "O călătorie în care învăț!"
29/11/2022 LA 13:30