David Popovici pleacă mare favorit, în absența lui Caeleb Dressel, în finala de la 100 metri liber. Tânărul român a reușit cel mai bun timp din semifinale, ajungând la sub două zecimi de recordul mondial.
Diseară, de la 19:20, David Popovici are șansa să devină al doilea om din istorie care reușește dubla 100-200 metri liber la Mondiale, iar pregătirea pentru marea finală a fost făcută în cel mai mic detaliu.
Dimineață, după ce a luat micul dejun, bucureșteanul a intrat pe mâna preparatorului fizic, Dragoș Luscan. Ședința a durat puțin peste jumătate de oră, după cum a detaliat specialistul.
Natație
David Popovici, "locomotiva" României la Europene. Camelia Potec a prefațat competiția de la Otopeni
IERI LA 11:56
"Acesta constă într-o încălzire pe uscat și ultimele repetiții în bazin. La cea de pe uscat facem mobilitate, flexibilitate, activare a musculaturii care e implicată în apă, dar și exerciții pentru prevenția accidentărilor. Sunt anumite protocoale pe care le urmăm, totul durează cam 35 de minute" a spus Dragoș Luscan, pentru Gazeta Sporturilor.

Veste excelentă dată de preparatorul fizic al lui Popovici, în ziua finalei de 100 m liber, la Campionatul Mondial

Odată pregătirea fizică încheiată, pentru Popovici au urmat 45 de minute în bazin, alături de antrenorul său, Adrian Rădulescu. Apoi, David s-a întors la hotel pentru prânz și odihnă. Deși e cu siguranță extrem de obosit după turul de forță din ultimele zile, românul are un mental de fier și nu va lăsa nimic să stea între el și al doilea aur mondial.
"Din punct de vedere fizic, e bine, iar din punct de vedere psihic e și mai bine, e partea cea mai tare a sa. E pregătit de lucruri mari", a mai spus Dragoș Luscan.
David Popovici va pleca de pe culoarul 4, al marelui favorit, iar specialiștii vorbesc despre iminența setării unui nou record european. Și recordul mondial al lui Cesar Cielo, stabilit în 2009 (46:91), e în pericol, dacă sportivul nostru va avea un start bun. Până acum, acesta a fost micul său dezavantaj la 100 și 200 m liber, dar Popovici a preferat să plece mai lent asumat, știind cât de puternic poate fi pe ultima lungime de bazin.
Natație
David Popovici, "dezbrăcat" de secrete! Ce a învățat de la Kobe Bryant și ce a făcut înainte de înot
30/06/2022 LA 07:25
Campionate Mondiale
David Popovici va fi premiat cu 500.000 de lei de CS Dinamo pentru cele două medalii de aur
29/06/2022 LA 14:09