Președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, Camelia Potec, a reacționat pozitiv după succesul înotătorului român.
David Popovici s-a calificat în finala probei de 200 m liber cu cel mai bun timp de semifinale, 1:43.08. În lupta pentru medalii, românul a mers cu aproape o secundă mai bine! Sportivul legitimat de curând de Dinamo a câștigat proba în 1:42.12. Timpul reprezintă și cel mai bun rezultat personal în bazin scurt!
Natație
David Popovici se pregătește de Mondialul în bazin scurt, la Melbourne: "O călătorie în care învăț!"
ACUM 7 ORE

Camelia Potec: "Un campion în adevăratul sens al cuvântului"

Camelia Potec s-a declarat încântată de succesul lui David Popovici, care a devenit deja o certitudine, iar aceasta a mărturisit faptul că a avut emoții foarte mari pentru sportivul român: "Am trăit cu emoții foarte mari finala. Eu am ajuns de ieri în țară, așa că am urmărit finala pe laptop și cred că e mult mai greu decât să urmărești lucrurile de la fața locului. Dacă eram lângă bazin aș fi simțit încrederea lui David.
David este un sportiv de excepție, un campion în adevăratul sens al cuvântului. A demonstrat întotdeauna că atunci când își stabiletșe un oibectiv, este serios în ceea ce înseamnă pregătirea. E foarte sigur pe el înainte de probe, foarte calculat. Mă bucur că i-au ieșit toate lucrurile în această finală de 200 de metri liber, este pentru prima oară când participă la o asemenea competiție într-un bazin scurt.
A început cu o mică greșeală în proba de 400 de metri liber, dar a învățat mult din proba respectivă. A învățat cum să împingă în perete, cum să se răsucească. Mă bucur enorm că avem o generație care câștigă medalii pentru România.", a spus Camelia Potec, pentru Digi Sport.
Citește și:
David Popovici a avut un finiș devastator, reușind să-l devanseze pe olandezul Luc Kroon pe ultima lungime de 25 de metri a bazinului. Prin acest rezultat, sportivul și-a trecut în cont prima medalie într-o întrecere majoră de seniori.
Tot la Kazan, Robert Glință a adus două medalii pentru delegația României, argint în proba de 100 m spate și bronz în proba de 50 m spate.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Natație
David Popovici, desemnat înotătărul anului de cea mai prestigioasă publicație de natație din lume
18/11/2022 LA 14:39
Natație
David Popovici, sportivul român al anului 2022 în ancheta GSP. Distincție pe deplin meritată
15/11/2022 LA 21:55