Robert Glință a terminat în forță un an excelent din punct de vedere al rezultatelor. Înotătorul român de 24 de ani a câștigat prima sa medalie mondială, luând bronzul la proba de 100 de metri spate la Campionatele Mondiale în bazin scurt de la Abu Dhabi.
Intrat cu ultimul timp în finală, Robert a făcut o cursă foarte bună și a terminat al 3-lea, cu un timp de 49,60 secunde. Aurul i-a revenit americanului Shaine Kasas (49,23 secunde), în timp ce argintul a fost luat de rusul Kliment Kolesnikov (49,46 secunde).

Robert Glință a avut un 2021 de vis

Natație
Nominalizat pentru a treia oară consecutiv la „Man Of The Year” la înot în ape deschise
ACUM 21 ORE
Această medalie mondială este doar o încununare a unui sezon de excepție pentru Robert Glință. În acest an, el a cucerit prima sa medalie de aur la un Campionat European, la Budapesta, în bazin olimpic, tot la proba de 100 m spate. Astfel, Robert a devenit primul medaliat cu aur din istoria natației masculine românești în bazin de 50 de metri. Tot la acea competiție, Glință a cucerit și un argint, la proba de 50 de metri spate.
Ulterior, Robert a participat cu succes la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde a prins finala la proba sa favorită, dar nu a reușit să urce mai sus de locul 8. Cu câteva săptămâni în urmă, Glință a cucerit două medalii și la Campionatele Europene în bazin scurt de la Kazan: argint la 100 m spate și bronz la 50 m spate.
Bronzul cucerit azi la Abu Dhabi este astfel o încunuare a unui sezon excelent. Ultima medalie românească la un Campionat Mondial în bazin scurt data din 2008, când Camelia Potec lua argintul la 400 m liber.
Robert nu și-a încheiat aventura la Abu Dhabi, el urmând să concureze și la proba de 50 m spate, la care mâine sunt programate calificările.
Natație
2022, sezon uriaș pentru David Popovici! Va participa la 4 competiții majore anul acesta
13/01/2022 LA 20:19
Natație
David Popovici, "Newcomer of the Year" potrivit celei mai importante publicații de natație din lume
29/12/2021 LA 15:05