Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Robert Glinţă, al doilea în seria sa, la 50 de metri spate. Românul, calificat în semifinale cu al 7-lea timp

Cristian Mihală

Publicat 24/06/2022 la 11:40 GMT+3

Robert Glinţă (25 de ani) a înotat în această dimineaţă, de la 10:30, în seriile la 50 de metri spate, din cadrul Campionatului Mondial. Românul s-a calificat în semifinale cu al 7-lea timp, ceea ce ne dă mari speranţe pentru o nouă prezenţă a lui într-o finală mondială.

Robert Glință

Credit imagine: facebook

UPDATE Cum anticipam, Robert Glinţă a mers fără probleme în semifinalele probei de 50 de metri spate, de la Campionatele Mondiale. Românul a avut al 7-lea timp de calificare, astfel că va avea nevoie de o performanţă similară diseară, pentru a obţine calificarea în ultimul act.
Cel mai bun timp din serii a fost stabilit de americanul Justin Ress, care pare să nu aibă rival în lupta pentru medalia de aur. Dar, judecând după cât de mici au fost diferenţele între al doilea şi al 8-lea (sub 3 zecimi), putem anticipa o luptă pe muchie de cuţit pentru medalii.
Glinta
UPDATE Robert Glinţă a terminat pe locul al doilea seria a 4-a de calificare pentru semifinalele probei de 50 de metri spate. Românul a înotat lungimea de bazin în 24,79 secunde, fiind devansat doar de polonezul Ksawery Masiuk (24,64 secunde).
Până la seria românului, cea mai bună performanţă fusese stabilită de Javier Acevedo (Canada), 25,18 secunde. Ca atare, calificarea în semifinale pare o formalitate pentru sportivul nostru.
Glinta
Ştirea iniţială

Robert Glinţă luptă pentru calificarea în semifinale la 50 metri spate, la Campionatele Mondiale

După finala de la 100 metri spate, Robert Glinţă revine azi în bazin pentru seriile de la 50 metri spate. O probă care nu îi este la fel de dragă, dar în care a obţinut, de-a lungul timpului, performanţe foarte bune.
Sportivul nostru va concura în a 4-a din cele 6 serii şi va fi pe culoarul 4, al favoritului. Calificarea în semifinale ar trebui să fie o misiune uşoară, urmând ca românul să revină în bazin diseară, pentru a-şi atinge marele obiectiv: o nouă prezenţă într-o finală mondială.
În seria lui Glinţă de azi, de la 10:30, îi mai regăsim pe Apostolos Christou, fost medaliat cu aur la Mondialele de Juniori, în proba de 100 metri spate, dar şi pe doi polonezi destul de valoroşi: Ksawery Masiuk şi Tomasz Polewka. Totuşi, în condiţii normale, Glinţă ar trebui să câştige fără probleme seria.
Marii favoriţi în proba de 50 de metri spate sunt italianul Thomas Ceccon, australienii Mitchell Larkin şi Isaac Copperi, americanii Justin Ress şi Hunter Armstong şi japonezul Ryosuke Irie. Franţa visează şi ea la o medalie, prin Mewen Tomac şi Yohann Ndoye-Boruard, dar acestora le va fi foarte greu să îi devanseze pe sportivii amintiţi anterior.
Ultimul act al probei de 50 de metri spate are loc sâmbătă seară, de la 19:02.

Robert Glință, locul 8 în finala de 100 metri spate

Robert Glință a încheiat pe locul 8 în finala la 100 de metri spate, din cadrul Mondialelor de la Budapesta. Campionul italian Thomas Ceccon a stabilit un nou record mondial în această probă, cu 51.60.
Sportivul de la Dinamo și-a îndeplinit astfel un prim obiectiv pentru Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta, calificarea în finala la 100 de metri spate.
În ultimul act, dinamovistul nu a repetat cursa din semifinale, când a înotat în 53.00, dar asta nu înseamnă că performanța lui nu rămâne remarcabilă. În marea finală, Robert a terminat pe locul 8, cu 53.63. Cursa în care sportivul român a fost prezent a fost cea mai rapidă din istorie în această probă. Italianul Thomas Ceccon a câștigat medalia de aur cu un nou record mondial, 51.60. El i-a învins pe Ryan Murphy (SUA) și Hunter Armostrong (SUA). Acesta a fost și prima cursă de la aceste Mondiale în care s-a stabilit un record mondial.
Robert Glinţă a adunat până în prezent nu mai puţin de 8 medalii la Europenele şi Mondiale de nataţie, la seniori. Budapesta e locul unde sportivul de 25 de ani a bifat singurul aur la seniori în bazin lung, la Europenele din 2020 (la 100 metri spate).
Medaliile obţinute de Glinţă la Mondiale şi Europene
Mondiale
  • Bronz la Abu Dhabi 2021 - 100 metri spate - bazin scurt
Europene
  • Aur la Budapesta 2020 - 100 metri spate - bazin normal
  • Argint la Budapesta 2020 - 50 metri spate - bazin normal
  • Argint la Glasgow 2018 - 50 metri spate - bazin normal
  • Argint la Kazan 2021 - 100 metri spate - bazin scurt
  • Bronz la Copenhaga 2017 - 100 metri spate - bazin scurt
  • Bronz la Glasgow 2019 - 100 metri spate - bazin scurt
  • Bronz la Kazan 2021 - 50 metri spate - bazin scurt
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo