Robert Glință a adus două medalii pentru delegația României la Campionatele Europene de înot în bazin scurt de la Kazan, argint în proba de 100 m spate și bronz în proba de 50 m spate.
Glinţă a ajuns astfel la patru medalii la Europenele în bazin scurt, după cele de bronz obţinute la 100 m spate în 2017 la Copenhaga şi 2019 la Glasgow.

Robert Glință: "Mă bucur că e unul dintre noi care mai scapă turma"

Natație
David Popovici, reacție de mare campion după ce a fost ales cel mai bun tânăr sportiv din Europa
25/11/2021 LA 22:11
La revenirea acasă, Robert Glință s-a arătat satisfăcut de realizările din Rusia. "Încerc să consolidez cât mai bine toată munca depusă. E un proces de învățare permanent. Performanțele pe care le-am obținut sunt deosebite, am reușit să îmi îmbunătățesc recordurile personale. Nu am vizat în mod special această competiție, a fost o întrecere luată din mers. Dar aceste rezultate îmi dau speranțe mari pentru viitor", a declarat sportivul legitimat la Dinamo.
Per-total, 2021 a fost cel mai bun sezon din ultimii ani pentru natația românească, iar Robert Glință a evidențiat acest lucru: "Performanțele sunt foarte bune, cred că de mult nu s-a întâmplat așa ceva. Și nu mă refer doar la medalii, ci la rezultatele în sine: David a bătut 11 recorduri naționale la 16 ani".
https://i.eurosport.com/2021/07/27/3183379.jpg
Glință a vorbit la superlativ despre colegul de lot național și de club, proaspăt campion european, la întoarcerea de la Kazan: "S-a zis că Popovici e unul la un milion. Cred că e vorba de unul la un miliard. Mă bucur că e unul dintre noi care mai scapă turma. Mă bucur enorm că văd aici atât de multe camere, acest interes face mult bine înotului din România".

"Kolesnikov mi-a zis că a fost puțin înfricoșător"

Înotătorul în vârstă de 24 de ani a urcat de două ori pe podium la Kazan și a prins și finala la 100 de metri, care nu este specialitatea casei. Robert a încheiat pe locul 6 într-o finală câștigată de rusul Kliment Kolesnikov. După această finală, Glință a avut o scurtă conversație cu sportivul rus. "Kolesnikov mi-a zis că a fost puțin înfricoșător, iar acest lucru mă bucură și îmi dă multă încredere", a înotătorul român.
De remarcat faptul că Robert Glință este și campion european în 2021, în bazin olimpic, în proba de 100 m spate, performanță realizată în luna mai în Ungaria.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Natație
David Popovici, performanță uriașă! Înotătorul a fost desemnat cel mai bun tânăr sportiv al Europei
25/11/2021 LA 20:12
Natație
Ce onoare! David Popovici, candidat la titlul de cel mai bun tânăr sportiv european al anului 2021
18/11/2021 LA 20:00