Robert Glință a adus două medalii pentru delegația României la Campionatele Europene de înot în bazin scurt de la Kazan, argint în proba de 100 m spate și bronz în proba de 50 m spate.
Glinţă a ajuns astfel la patru medalii la Europenele în bazin scurt, după cele de bronz obţinute la 100 m spate în 2017 la Copenhaga şi 2019 la Glasgow.

Robert Glință: "Mă bucur că e unul dintre noi care mai scapă turma"

Natație
David Popovici nu are un obiectiv înainte de Mondialele în bazin scurt!"Recordurile vin ca un bonus"
01/12/2022 LA 16:31
La revenirea acasă, Robert Glință s-a arătat satisfăcut de realizările din Rusia. "Încerc să consolidez cât mai bine toată munca depusă. E un proces de învățare permanent. Performanțele pe care le-am obținut sunt deosebite, am reușit să îmi îmbunătățesc recordurile personale. Nu am vizat în mod special această competiție, a fost o întrecere luată din mers. Dar aceste rezultate îmi dau speranțe mari pentru viitor", a declarat sportivul legitimat la Dinamo.
Per-total, 2021 a fost cel mai bun sezon din ultimii ani pentru natația românească, iar Robert Glință a evidențiat acest lucru: "Performanțele sunt foarte bune, cred că de mult nu s-a întâmplat așa ceva. Și nu mă refer doar la medalii, ci la rezultatele în sine: David a bătut 11 recorduri naționale la 16 ani".
https://i.eurosport.com/2021/07/27/3183379.jpg
Glință a vorbit la superlativ despre colegul de lot național și de club, proaspăt campion european, la întoarcerea de la Kazan: "S-a zis că Popovici e unul la un milion. Cred că e vorba de unul la un miliard. Mă bucur că e unul dintre noi care mai scapă turma. Mă bucur enorm că văd aici atât de multe camere, acest interes face mult bine înotului din România".

"Kolesnikov mi-a zis că a fost puțin înfricoșător"

Înotătorul în vârstă de 24 de ani a urcat de două ori pe podium la Kazan și a prins și finala la 100 de metri, care nu este specialitatea casei. Robert a încheiat pe locul 6 într-o finală câștigată de rusul Kliment Kolesnikov. După această finală, Glință a avut o scurtă conversație cu sportivul rus. "Kolesnikov mi-a zis că a fost puțin înfricoșător, iar acest lucru mă bucură și îmi dă multă încredere", a înotătorul român.
De remarcat faptul că Robert Glință este și campion european în 2021, în bazin olimpic, în proba de 100 m spate, performanță realizată în luna mai în Ungaria.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Natație
David Popovici, pus în gardă de unul dintre cei mai mari rivali: "Mai am două obiective majore"
01/12/2022 LA 11:43
Natație
David Popovici se pregătește de Mondialul în bazin scurt, la Melbourne: "O călătorie în care învăț!"
29/11/2022 LA 13:30