Federaţia internaţională de nataţie (FINA) a transmis vineri că l-a suspendat pentru nouă luni pe medaliatul olimpic rus Evgeny Rylov, după ce acesta a participat la un miting la Moscova în sprijinul războiului pornit de armata lui Vladimir Putin în Ucraina în urmă cu aproape două luni.
Rylov, care a câștigat aurul în probele de 100 și 200 de metri spate la Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul trecut, s-a numărat printre mai mulți sportivi care au participat luna trecută la un miting masiv pe stadionul Luzhniki din Moscova, găzduit de președintele Vladimir Putin pentru a încerca să justifice războiul din Ucraina.
CITEȘTE ȘI:
Natație
Robert Glință și David Popovici, desemnați cei mai buni sportivi ai anului 2021 de către FRNPM
27/04/2022 LA 15:29

Dublul campion olimpic care și-a arătat susținerea pentru Putin, suspendat de FINA

Rylov și alți atleți ruși nu s-au sfiit să-și arate susținerea pentru Vladimir Putin și au purtat pe haine litera "Z", un simbol de identificare folosit de susținătorii a ceea ce Rusia numește "operațiune militară specială" în Ucraina. FINA a precizat că suspendarea a venit "în urma prezenței și comportamentului lui Rylov la un eveniment desfășurat pe stadionul Luzhniki din Moscova".
Nu a existat nicio reacție imediată din partea lui Rylov, care a pierdut și contractul de sponsorizare cu producătorul de costume de baie Speedo din cauza prezenței sale la miting. FINA și-a anulat deja toate evenimentele care urmau să aibă loc în Rusia și a interzis sportivilor și oficialilor ruși și belaruși să participe la competițiile sale până la sfârșitul anului.
Natație
David Popovici i-a ajutat pe sportivii ucraineni! Dezvăluiri despre situația provocată de război
20/04/2022 LA 08:49
Natație
Robert Glință, de două ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Swim Open Stockholm
12/04/2022 LA 05:15