David Popovici este în finala de 200 de metri liber (ultimul act e azi, de la 19:02), românul impresionând în calificări. A obţinut cel mai bun rezultat din serii, pentru ca apoi, în semifinale, să reuşească un nou record mondial de juniori. Cu 1:44.40, înotătorul bucureştean s-a calificat cu cel mai bun timp în finală, dar acolo va avea o misiune mult mai grea în drumul spre aurul olimpic.
Specialiştii îl văd pe sportivul fenomen al României cucerind "doar" argintul diseară, sud-coreeanul Hwang Sun-woo fiind văzut cu cele mai mari şanse la aur. Acesta a mers în ultimul act cu doar al 3-lea timp, însă a fost limpede că nu a forţat, urmând să dea totul în finala din această seară.
Evident, diferenţele vor fi mici, tacticile vor fi diferite faţă de calificări, iar medaliile urmează să se stabilească la sutimi de secundă; astfel că nu e deloc exclus ca Popovici să dea o nouă reprezentaţie de gală şi să aducă primul aur mondial din istoria înotului masculin românesc. Cert e că experţii îl văd oricum devansându-l pe Tom Dean, campionul olimpic de la Tokyo, care e creditat cu bronz.
Natație
Mesaj superb transmis de recordmanul mondial Cesar Cielo lui David Popovici
ACUM 2 ORE

Predicţiile Swimmingworldmagazine.com pentru Mondialul de înot

David Popovici ar urma să câştige argintul şi la 100 metri, probă care era considerată, până la Jocurile Olimpice de la Tokyo, proba sa de semnătură. Anul trecut, înotătorul bucureştean a obţinut rezultate mult mai bune la 200 de metri, iar acum pare că are în continuare o şansă în plus la proba mai lungă. Asta şi pentru că la 100 metri - proba regină a întotului mondial - concurenţa e mai mare, iar diferenţele la vârf mult mai mici.
Finala de 200 de metri
Aur: Hwang Sun-woo (Coreea de Sud)
Argint: David Popovici (România)
Bronz: Tom Dean (Marea Britanie)
Finala de 100 de metri
Aur: Caeleb Dressel (SUA)
Argint: David Popovici (România)
Bronz: Alessandro Miressi (Italia)
Marea vedetă a actualei ediţii ale Campionatelor Mondiale la masculin urmează să fie Caeleb Dressel, care e creditat drept favorit să ia 4 medalii de aur individuale: la 50 de metri fluture, la 100 de metri fluture, la 50 de metri liber şi la 100 de metri liber. Înotătorul din SUA îşi va rotunji serios zestrea de medalii graţie ştafetelor, unde Statele Unite sunt mari favorite, înaintea Australiei sau Marii Britanii.
La feminin, Kaylee McKeown (20 de ani) ar trebui să fie marea vedetă, urmând a se întoarce în Australia cu cel puţin 4 medalii individuale. În vârstă de 20 de ani, ea e triplă campioană olimpică la Tokyo (100 metri spate, 200 metri spate şi în ştafeta de 4x100 mixt).
Natație
Popovici e un fenomen! A stabilit 3 recorduri absolute în semifinala de 100 m liber de la Roma
ACUM 12 ORE
Campionate europene
David Popovici, elogiat în lumea natației, după ce a stabilit un nou record european la 100 m liber
ACUM 13 ORE