UPDATE | Cele două românce calificate în semifinalele probei de 100 de metri spate au obținut biletele pentru finală!
Rebecca Diaconescu a înotat în prima semifinală în 1:02,64, având al doilea cel mai bun rezultat al seriei, în timp ce Aissia Prisecariu a înregistrat în a doua semifinală timpul de 1:02,59, fiind a treia din seria sa.
Româncele s-au calificat în finală cu al patrulea, respectiv al cincilea timp, și se vor lupta pentru medalii joi, 1 septembrie, de la ora 3:23 (ora României).
Natație
"David Popovici trebuie să se ferească de dobitoci!" Sfaturile primite de campionul român
30/09/2022 LA 14:48

David Popovici s-a calificat, alături de Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma și Patrick-Sebastian Dinu, în finala probei de ștafetă de 4x100 de metri liber.
Campionul mondial și european a fost în primul schimb, oferindu-le colegilor lui un avans considerabil după ce a încheiat cursa în 47,37 de secunde.
Românii au câștigat a treia serie cu timpul de 3:19,28, obținând accesul în finală cu cel mai bun timp din calificări, mai bun cu circa două secunde în fața principalilor adversari.
Finala probei de ștafetă de 4x100 de metri liber este programată în această noapte, de la ora 3:21.
Citește și:

Două românce, în semifinalele probei de 100 m spate

Aissia Prisecariu și Rebecca Diaconescu s-au calificat, în această după-amiază, în semifinalele probei de 100 de metri spate, de la Campionatele Mondiale de înot pentru juniori de la Lima.
Aissia Prisecariu, medaliată cu argint la proba de 200 de metri spate în cadrul competiției de înot a Festivalului Olimpic al Tineretului European, s-a calificat în semifinale cu al treilea timp din serii, 1:02,92.
Românca a fost a doua în cea de-a cincea serie de calificări, iar la general a fost întrecută doar de japoneza Nagaoka Aimi și de unguroaica Dora Molnar, care au fost mai rapide.
În ceea ce o privește pe Rebecca Diaconescu, aceasta a fost a doua în a șasea serie de calificări, dar a avut al șaselea timp la general, 1:03,26.
Semifinalele probei de 100 de metri spate sunt programate în această noapte, de la ora 3:03.
Campionatele Mondiale de înot pentru juniori de la Lima vor fi transmise în format LIVE TEXT și VIDEO pe Eurosport.ro.
Natație
Michael Phelps a vorbit la superlativ despre David Popovici. "E singurul care ar putea face asta"
25/09/2022 LA 16:02
Natație
David Popovici, la un loc cu Pele, Nadia Comăneci sau Max Verstappen! Ce au în comun
15/09/2022 LA 10:45