David Popovici a reușit o performanță nemaintâlnită de la prima ediție a Mondialelor, cucerind aur la 100 și 200 metri liber. O singură dată în istoria Campionatelor Mondiale un sportiv mai câștigase ambele probe. E vorba de Jim Montgomery, americanul care a câștigat 5 titluri mondiale și 3 olimpice. În 1973, la ediția inaugurală, la Belgrad, yankeul ajuns între timp la 67 de ani, nu avea rival în niciuna dintre probele la care a participat.
Silviu Anastase, conducătorul delegației României la Mondialele de la Budapesta, a dezvăluit că s-a luat legătura deja cu fostul mare campion din SUA, pentru ca acesta să vină la București și să aibă o întâlnire istorică cu noua senzație din înotul mondial.
"Am un prieten foarte bun în Statele Unite ale Americii, pe Robert Pinter. Deja am vorbit cu el pentru că vrem să-l aducem în România pe Jim Montgomery, cel care, acum 49 de ani, a reușit și el să devină campion mondial atât la 100 de metri, cât și la 200 de metri, în același Campionat Mondial.
Natație
David Popovici, "locomotiva" României la Europene. Camelia Potec a prefațat competiția de la Otopeni
ACUM 12 ORE
Când vorbim de David Popovici, e corect să-l pomenim și pe Adrian Rădulescu, primul și singurul antrenor al său, de când avea 9 ani. Vedem că atunci când visurile sunt comune, ele se îndeplinesc", a declarat Silviu Anastase, la Radio Gold FM.

Ce urmează pentru David Popovici după dubla istorică de la Campionatele Mondiale

David Popovici nu va avea parte de multă odihnă. Ieri și-a permis luxul unei zile libere, dar acum urmează altă perioadă încărcată.
"Urmează un sezon competițional încărcat, dar pe care abia îl aștept. Apoi, urmează puțină pauză, reveneală să spun așa și voi reflecta la ce s-a întâmplat", a spus Popovici după aurul de la 100 m liber.
Dar nimeni nu se aștepta, probabil, ca Popovici să aibă doar o zi de pauză. Doar joi românul de 17 ani și-a savurat victoria, de azi urmând a se întoarce la antrenamentele fizice, dar și la obișnuitele ture de bazin. David se va pregăti timp de trei zile la Budapesta, dorind să fie alături de bunul său prieten Robert Glință, apoi, odată Mondialele încheiate, se va întoarce la București.
Pentru David urmează o competiție în mai puțin de două săptămâni, iar românii vor avea ocazia să îl vadă pe viu, la Europeanul de Juniori, de la Otopeni. În următoarea perioadă, Popovici are ocazia să fie primul din istorie cu titluri în paralel la Mondialele de seniori, la Europenele de seniori și la Europenele de Juniori.
Biletele pentru competiție vor costa între 30 și 60 de lei, în zilele semifinalelor și finalelor și cu siguranță bazinul va fi plin de fanii lui Popovici care vor să îl vadă pe viu pe dublul campion mondial care ne-a adus în ultimul an și jumătate atât de multe bucurii.
"Acesta e doar începutul. Avem un drum lung, lung în fața noastră. Vă iubesc pe toți (n.r. românii) și vă mulțumesc pentru că v-ați uitat", a fost mesajul sincer al lui Popovici, după aurul câștigat aseară la 100 metri liber.
După Europeanul de juniori, programul lui Popovici va fi la fel de încărcat. Pentru că, în perioada 11 august - 21 august, românul va merge la Europeanul de seniori de la Roma. Ca și Budapesta, capitala Italiei are un farmec aparte pentru înotătorul de 17 ani: anul trecut, acolo s-au ținut Europenele de juniori, iar fenomenul Popovici s-a întors acasă cu 4 medalii, dintre care 3 de aur (50m, 100m, 200m, toate probele în stilul liber).
Fanii care vor să îi ofere lui David Popovici o primire de mare campion după performanța fără echivalent în istorie îl pot aștepta pe adolescent duminică, la ora 21:00, pe Otopeni. Deși nu mai are vreun concurs la Mondiale, super-campionul nostru a ales să mai rămână câteva zile la Budapesta înainte de întoarcerea în București.
Natație
David Popovici, "dezbrăcat" de secrete! Ce a învățat de la Kobe Bryant și ce a făcut înainte de înot
IERI LA 07:25
Campionate Mondiale
David Popovici va fi premiat cu 500.000 de lei de CS Dinamo pentru cele două medalii de aur
29/06/2022 LA 14:09