UPDATE / Fără precedent! NU va avea loc o ceremonie pentru acordarea medaliilor la proba de patinaj artistic pe echipe, iar participantele nu vor avea parte nici de o ceremonie de premiere în proba de simplu feminin dacă Kamila Valieva termină între primele 3.
Știre inițială
Beijing 2022
Spectacol total la Gala Laureaților de la patinaj artistic
20/02/2022 LA 06:42
"Decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de luni privind participarea sa în continuare la Jocurile Olimpice 2022, precum şi problema ceremoniei de acordare a medaliilor în concursul pe echipe vor face obiectul unor discuţii suplimentare", a declarat Mark Adams, purtătorul de cuvânt al CIO, în cursul unei conferinţe de presă.
Referitor la ceremonia de acordare a medaliilor, el a precizat că această chestiune "nu va fi probabil rezolvată în cursul Jocurilor şi este regretabil, dar trebuie să respectăm procedurile".
"Situaţia în care ne aflăm nu este deloc fericită", a adăugat el.
CITEȘTE ȘI:
AMERICANII AU "LUAT FOC" DUPĂ CE TAS I-A DAT CÂȘTIG DE CAUZĂ KAMILEI VALIEVA. MESAJUL DUR AL COMITETULUI OLIMPIC DIN SUA

Valieva a avut câștig de cauză la TAS

Patinatoarea rusă Kamila Valieva, depistată pozitiv la o substanţă interzisă, la finele lunii decembrie, a fost autorizată luni să participe la competiţia individuală de patinaj artistic din cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing, programată marţi, a anunţat Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).
Instanţa sportivă a confirmat ridicarea suspendării provizorii dictate împotriva adolescentei în vârstă de 15 ani de către Agenţia rusă antidoping (RUSADA), considerând că privarea sa de competiţie, înainte de a fi examinat fondul acestei cauze, i-ar provoca prejudicii "ireparabile".
Valieva, noua senzaţie a patinajului artistic, este considerată marea favorită a concursului feminin de marţi, după ce a ajutat Rusia să cucerească primul titlu olimpic pe echipe din istoria sa, săptămâna trecută. Ea poate deveni campioană olimpică la primul sezon la seniori, chiar dacă nimic nu o împiedică să fie sancţionată în câteva luni, riscând să-i fie anulate toate rezultatele, inclusiv cele de la Olimpiadă.
Sursa: Agerpres
Beijing 2022
Antrenoarea Kamilei Valieva, răspuns ironic pentru Thomas Bach, după discursul vehement al acestuia
20/02/2022 LA 04:46
Beijing 2022
Figure Skating Pair Skating - Free Skating - Beijing 2022 - Rezumate de la Olimpiadă
19/02/2022 LA 16:16