Cel mai așteptat moment al zilei de joi de la Jocurile Olimpice a fost concursul individual feminin de la patinaj artisitic. Toată lumea se aștepta să o vadă strălucind pe Kamila Valieva, dar rusoaica de 15 ani a cedat presiunii puse asupra ei după scandalul de dopaj în care a fost implicată și a avut o evoluție modestă, rămânând în afara podiumului deși fusese prima după programul scurt.
În aceste condiții, aurul i-a revenit unei alte rusoaice, Anna Sherbakova, care fusese a doua după programul scurt. Pe locul secund s-a clasat conaționala sa, Alexandra Trusova, care a primit cel mai mare punctaj în programul liber de azi, dar a plătit tribut prestației mai puțin bune din programul scurt, unde a terminat pe 4.
Beijing 2022
Spectacol total la Gala Laureaților de la patinaj artistic
20/02/2022 LA 06:42

Alexandra Trusova, "mașina de sărituri rusă". A făcut 5 cvadruple în programul liber, de la JO

Alexandra Trusova: "În viața mea nu mai calc pe gheață"

Trusova a intrat în istoria patinajului, realizând 5 sărituri cvadruple în timpul programului liber, toate reușite. Totuși, nu a fost de ajuns pentru a lua aurul. Chair dacă o medalie olimpică este visul oricărui sportiv, Trusova și-a exprimat frustrarea pentru faptul că nu a luat cea mai strălucitoare medalie și i-a transmis antrenorului că nu mai vrea să continue patinajul de perfomanță.
"Îi urăsc pe toți! Îi urăsc, îi urăsc, îi urăsc! În viața mea nu mai calc pe gheață. Nu se poate așa ceva. Toată lumea are o medalie de aur, numai eu nu. Este imposibil, este imposibil. Urăsc acest sport.", i-a spus Trusova antrenorului său, citată de Eurosport.ru.
Alexandra Trusova este de departe cea mai tehnică dintre rusoaicele selectate pentru Jocurile Olimpice. Sportiva de numai 17 ani are în palmares medalii la toate competițiile importante din patinajul artistic, dar niciodată nu a urcat pe prima treaptă a podiumului. Trusova are două medalii de argint și două de bronz la Campionatele Naționale ale Rusiei, două medalii de bronz la Campionatele Europene și o medalie de bronz la Campionatele Mondiale.
Evident, cuvintele Trusovei la finalul concursului de azi au fost spuse la nervi și e posibil ca aceasta să-și schimbe decizia. În mod normal, talentul său o va propulsa la un moment dat și către un aur la o competiție importantă, chiar dacă în patinajul feminin concurența este enormă.
Beijing 2022
Antrenoarea Kamilei Valieva, răspuns ironic pentru Thomas Bach, după discursul vehement al acestuia
20/02/2022 LA 04:46
Beijing 2022
Figure Skating Pair Skating - Free Skating - Beijing 2022 - Rezumate de la Olimpiadă
19/02/2022 LA 16:16