Între propunerile făcute de ISU pentru ordinea de zi a celui de-al 58-lea Congres al său, care va avea loc luna viitoare, în Thailanda, forul mondial a anunţat că speră să crească în mod gradual vârsta minimă în următorii trei ani, până la Jocurile de iarnă de la Milano şi Cortina d'Ampezzo.
Citește și:
Patinaj Artistic
Alysa Liu, puștoaica minune a patinajului, s-a retras la 16 ani
10/04/2022 LA 16:30
''Este imaginabil că permiţând unor sportivi minori să concureze îi putem supune unor greutăţi şi riscuri care pot fi nepotrivite vârstei lor'', a scris comisia medicală a ISU în propunere.

Cazul ''Kamila Valieva'' la Jocurile Olimpice 2022 a fost determinant

''Nu numai fizic, dar şi din puncte de vedere psihologic şi al dezvoltării sociale a copilului. Sportivii juniori au de făcut faţă multor factori de stres în drumul lor către elita sportului'', se mai arată în document.
Propunerea vine după ce patinatoarea rusă Kamila Valieva, în vârstă de 15 ani, s-a clasat pe locul patru în proba individuală feminină la Jocurile Olimpice de la Beijing, anul acesta, cedând presiunii în urma controversatului caz de dopaj în centrul căruia s-a aflat.
Comisia medicală a ISU a precizat că tinerii sportivi sunt expuşi unor mari riscuri psihologice din cauza antrenamentelor şi competiţiilor.
Sursa: Agerpres
Patinaj Artistic
Kamila Valieva s-a întors pe gheață! Prima reacție a rusoaicei după JO de la Beijing
29/03/2022 LA 09:51
Campionate Mondiale
Papadakis/Cizeron, campioni mondiali pentru a 5-a oară. Momente magice la Montpellier
26/03/2022 LA 20:38