Născută în Rusia, Ekaterina a ales din 2016 să reprezinte Australia, după ce a obținut cetățenia. Participantă la Jocurile Olimpice din 2018, Alexandrovskaya părea că va deveni o mare stea a patinajului, mai ales că în 2017 obținuse aurul mondial la juniori, alături de partenerul său, Harley Windsor.

Vineri, însă, trupul neînsuflețit al Ekaterinei a fost descoperit, iar în acest moment cauzele morții nu sunt cunoscute oficial.

Patinaj Artistic
Fundația Țiriac organizează selecția pentru cursurile gratuite de inițiere în patinaj
25/02/2020 LA 08:19

Varianta sinuciderii

Totul pare a conduce spre o sinucidere, deși în acest moment angheta în desfășurare nu a relevat acest aspect explicit.

Din câte se pare, Ekaterina se despărțise de puțin timp de prietenul său și era într-o adevărată depresie. Totul și pe fondul faptului că în februarie anunțase că renunță provizoriu la patinaj, din cauza accidentărilor repetate. Ea spera că un an sau doi de pauză îi vor fi suficienți, astfel încât corpul ei să se recupereze total.

Un alt motiv pentru care Ekaterina ar fi alunecat spre anxietate e reprezentat de faptul că familia sa a rămas la Moscova, în Rusia, astfel că aceasta găsea cu greu sprijin la problemele pe care le avea.

Partenerul alături de care a cucerit aurul mondial în 2017, Harley Windsor, s-a declarat "devastat" de vestea morții Ekaterinei. "Ceea ce am realizat împreună nu va fi uitat niciodată, voi păstra totul în inima mea", a scris acesta pe Instagram.

Este al doilea deces care zguduie sporturile de iarnă australiene în ultimele 10 zile, după ce celebrul Alex Pullin, dublu campion mondial și triplu medaliat olimpic la snowboard a încetat din viață.

Patinaj Artistic
Povestea lui Nathan Chen, puștiul de 20 de ani care uimește patinajul mondial
02/10/2019 LA 17:08
Patinaj Artistic
Nathan Chen, "regele cvatruplelor", e un exemplu pentru toți
27/09/2019 LA 13:03