Kamila Valieva va reveni pe gheață la finalul acestei săptămâni, la Channel One Cup, o competiție în care vor participa numai patinatorii ruși, la Saransk. Miercuri încep și Campionatele Mondiale de Patinaj Artistic la Montpellier, dar patinatorii ruși au fost excluși în urma invaziei Rusiei în Ucraina.
La Jocurile Olimpice de la Beijing, Kamila Valieva s-a aflat în centrul atenției, după ce un test anti-doping a venit pozitiv. În competiția pe echipe, Rusia a obținut medalia de aur, dar ceremonia de acordare a medaliilor nu a avut loc, din cauza testului primit de Valieva.
Potrivit Daily Mail, Agenția Anti-Doping din Rusia intenționează să se folosească de termenul de șase luni alocat de la data notificării presupusei încălcări a regulamentului a Kamilei Valieva, înainte de a lua o hotărâre cu privire la o eventuală sancțiune a sportivei de 15 ani.
Patinaj Artistic
Cazul ''Kamila Valieva'' la JO 2022 conduce la o schimbare majoră în patinajul artistic
03/05/2022 LA 11:55
Valieva a putut participa în continuare la Beijing, în ciuda testului pozitiv. După programul scurt, ea s-a clasat pe primul loc, dar evoluția sa din programul liber a făcut-o să termine pe locul 4 competiția.

Valieva a clacat: și-a ratat complet exercițiul la liber și nu a luat nici măcar bronzul

Patinaj Artistic
Alysa Liu, puștoaica minune a patinajului, s-a retras la 16 ani
10/04/2022 LA 16:30
Patinaj Artistic
Kamila Valieva s-a întors pe gheață! Prima reacție a rusoaicei după JO de la Beijing
29/03/2022 LA 09:51