La sfârșitul săptămânii trecute, Kamila Valieva s-a întors pe gheață cu ocazia competiției pe echipe, Channel One Cup, la care au participat doar patinatori ruși.
Sportiva în vârstă de 15 ani a obținut sâmbătă, în programul scurt, 83,63 de puncte, cel mai mare punctaj, dar s-a clasat cu echipa pe locul 2, cu un total de 141 de puncte, fiind depășită de cea condusă de Ana Shcherbakova, cu 145 de puncte.
Duminică, în programul liber, Valieva a fost tot pe locul 2, înregistrând un punctaj de 173,88 de puncte. Tânăra patinatoare a fost surclasată tot de Shcherbakova, campioana olimpică de la Beijing, care a primit 176,12 puncte.
Beijing 2022
De ce nu s-au acordat medaliile la patinaj artistic. Rusia ar fi în prim-plan! Detalii de ultimă oră
10/02/2022 LA 06:55
La finalul competiției, Kamila Valieva s-a declarat încântată că a putut reveni pe gheață cu ocazia acestei competiții programate aproximativ în același timp cu Campionatele Mondiale de patinaj artistic, de la care rușii au fost excluși din cauza invaziei armatei ruse în Ucraina.
"Sunt foarte fericită să fiu pe gheață. Sunt fericită că Channel One Cup a avut loc. Spectatorii îți dau energie atunci când ești obosit și poți merge mai departe datorită lor", a spus Valieva.
Citește și:

Kamila Valieva a atras toate privirile Jocurile Olimpice de la Beijing

La Jocurile Olimpice de la Beijing, Kamila Valieva s-a aflat în centrul atenției, inițial pentru evoluțiile sale care au fermecat pe toată lumea, iar apoi după ce un test anti-doping a avut rezultat pozitiv.
În competiția pe echipe, Rusia a obținut medalia de aur, dar ceremonia de acordare a medaliilor nu a avut loc, din cauza rezultatului primit de Valieva.
Potrivit Daily Mail, Agenția Anti-Doping din Rusia intenționează să se folosească de termenul de șase luni alocat de la data notificării presupusei încălcări a regulamentului a Kamilei Valieva, înainte de a lua o hotărâre cu privire la o eventuală sancțiune a sportivei de 15 ani.
Rusoaica a putut participa în continuare la Jocurile Olimpice de la Beijing, în ciuda testului pozitiv. După programul scurt, Valieva s-a clasat pe primul loc, dar evoluția sa din programul liber a făcut-o să termine competiția pe locul 4.

Valieva a clacat: și-a ratat complet exercițiul la liber și nu a luat nici măcar bronzul

Patinaj Artistic
Cazul ''Kamila Valieva'' la JO 2022 conduce la o schimbare majoră în patinajul artistic
03/05/2022 LA 11:55
Patinaj Artistic
Alysa Liu, puștoaica minune a patinajului, s-a retras la 16 ani
10/04/2022 LA 16:30