Rusul Evgeni Plushenko (39 de ani), unul dintre patinatorii etalon din istorie, a produs un val de indignare pe rețelele de socializare în momentul în care i-a încurajat pe ruși, fără să amintească de războiul din Ucraina, să meargă în lume mândri de faptul că sunt ruși, asta după ce armata lui Vladimir Putin a invadat Ucraina, acum mai bine de o săptămână.
Sportul din Rusia are suferit pe toate palierele, iar sportivii ruși și echipele din Rusia, fie sunt interzise din sport, fie sunt obligate să evolueze fără a purta însemnele țării, fără steagul Rusiei în dreptul numelui. Plushenko a prleuat din discursul președintelui Vladimir Putin și a atras după sine o mulțime de comentarii negative.
Patinaj Artistic
Cazul ''Kamila Valieva'' la JO 2022 conduce la o schimbare majoră în patinajul artistic
03/05/2022 LA 11:55

Legendarul Evgeni Plushenko, mesaj revoltător în contextul războiului Rusia - Ucraina

"Sunt rus! Sunt mândru că sunt rus! M-am născut în măreața Rusie, în regiunea Khabarovsk. Am trăit mult timp în Volvograd, am făcut parte din clubul sportiv din Sankt Petersburg, iar acum trăiesc și muncesc la Moscova. Am adus acasă 4 medalii olimpice, la 4 ediții diferite. Rușii mei, mergeți cu capul sus oriunde în lume. Nu trebuie să vă fie rușine, fiți mândri că faceți parte din această nație. Stop rasismului! Stop genocidului! Stop fascismului!", a fost mesajul publicat pe Instagram de către Plushenko.
CITEȘTE ȘI:
Evgeni Plushenko s-a retras oficial în 2017 și, după zeci de ani de performanță, fostul legendar patinator de 39 de ani se concentrează acum pe o carieră de antrenor cu normă întreagă la școala sa din Moscova.Considerat un copil minune în Uniunea Sovietică, Plushenko a câștigat de-a lungul timpului patru medalii olimpice, trei mondiale și șapte la Campionatul European.
Patinaj Artistic
Alysa Liu, puștoaica minune a patinajului, s-a retras la 16 ani
10/04/2022 LA 16:30
Patinaj Artistic
Kamila Valieva s-a întors pe gheață! Prima reacție a rusoaicei după JO de la Beijing
29/03/2022 LA 09:51