Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Campionul olimpic Shaoang Liu i-a pus românului Emil Imre la gât medalia sa

Eurosport
DeEurosport

Publicat 14/02/2022 la 18:26 GMT+2

Fost campion olimpic de tineret la FOTE 2013, Emil Imre este angajat de doi ani la lotul Ungariei. E antrenor de patine la federația care a luat trei medalii olimpice în China

Emil Imre

Credit imagine: facebook

De MARIAN URSESCU
Înainte de începerea Jocurilor Olimpice de la Beijing, Emil Imre stătea de vorbă cu Eurosport și povestea despre lotul de patinaj viteză al Ungariei, acolo unde lucrează de doi ani.
E antrenor de patine! Ce face un antrenor de patine? "Are grijă de echipamentul sportiv al sportivilor. El le ascute, el le montează, el le îndoaie atât cât trebuie", explică Emil Imre. Ungaria investește enorm în sport, o face și în sporturile de iarnă.
"Ca să vă faceți o idee, Ungaria are pentru Jocurile Olimpice șase patrinatori calificați: patru băieți și două fete. Vor participa la ștafete. Ștafetă masculin, plust ștafetă mixtă, două fete și doi băieți ", dezvoltă Emil. "Cel mai mic salariu la lotul național, pentru sportivul care participă doar într-o ștafetă, este undeva la două mii de euro pe lună ", mai spune tehnicianul de patine.

L-au chemat în China, în semn de prețuire

Ungaria a avut niște rezultate formidabile în China. A început cu un bronz, la ștafeta mixtă de 2000 de metri. Apoi, a fost un alt bronz, al campionului mondial Shaoang Liu la 1.000 de metri. O cursă pe seama căreia s-a făcut mare tam-tam.
Fratele lui Shaoang Liu, Shaolin Sandor Liu câștigase cursa, dar a fost descalificat, o decizie contestată de toată lumea. Asta ca să-l ajute pe chinezul Ren Ziwei. Decizia l-a ajutat oarecum pe Shaoang, cel care de pe patru a urcat pe ultima treaptă a podiumului!
Ultima cursă majoră a maghiarilor a fost la 500 de metri. Shaoang Liu și-a întrecut toți adversarii și a devenit campion olimpic. Antrenorul de patine, Emil Imre a fost chemat și el în China, de Federația Ungară de Patinaj, în semn de prețuire pentru munca depusă.
Emil Imre
Mai mult, medaliații olimpici, inclusiv campionul Shaoang Liu, i-au pus la gât fostului campion olimpic de tineret medaliile lor. O mică mulțumire pentru că-i ajutase în cariera lor.
România îi oferise salariul minim pe economie. Ajunsese să livreze pizza și să se anjajeze zugrav pentru a putea trăi.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo