Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Chiar cred că este teribil". Nils van der Poel, critici dure după ce a devenit dublu campion olimpic

Andrei Nicolae

Publicat 17/02/2022 la 06:34 GMT+2

Suedezul Nils van der Poel a câștigat aurul la 5.000 și 10.000 de metri masculin la patinaj viteză, producând două performanțe remarcabile. Deși a descris Satul Olimpic drept "foarte drăguț", campionul a susținut că "este extrem de iresponsabil să dai organizarea Jocurilor Olimpice unei țări care încalcă drepturile omului la fel de flagrant, precum o face regimul chinez".

Nils van der Poel

Credit imagine: Getty Images

Dublul medaliat cu aur la Beijing 2022, Nils van der Poel a descris decizia de a organiza Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 la Beijing drept una "teribilă".
Sportivul de 25 de ani s-a întors între timp în Suedia, după ce și-a asigurat două victorii în patinajul de viteză, la 5.000 m și 10.000 m.
Deși a descris Satul Olimpic drept "foarte drăguț", iar pe locuitorii chinezi "absolut uimitori", van der Poel consideră că aceste Jocuri Olimpice nu ar fi trebuit să ajungă în China.

Nils van der Poel, critici dure după ce a devenit dublu campion olimpic

"Chiar cred că este teribil, dar cred că nu ar trebui să spun prea multe despre asta, pentru că mai avem o echipă în China", a declarat van der Poel pentru SportBladet, citat de colegii de la Eurosport Marea Britanie.
"Olimpiadiada este un eveniment sportiv fantastic care unește lumea, iar națiunile se întâlnesc. Dar la fel a făcut și Hitler înainte de a invada Polonia, la fel și Rusia înainte de a invada Ucraina. Cred că este extrem de iresponsabil să dăm întrecerile unei țări care încalcă drepturile omului la fel de flagrant, precum o face regimul chinez".
Grupurile pentru drepturile omului cred că China a reținut peste un milion de musulmani uiguri.
Întrebat dacă au existat discuții despre astfel de chestiuni în interiorul Satului Olimpic, van der Poel a spus că majoritatea sportivilor sunt concentrați pe încercările lor de a câștiga o medalie, mai degrabă decât pe geopolitica din jurul evenimentului:
"Suntem foarte concentrați să fim sportivi și nu vorbim prea mult despre politica mondială. Satul Olimpic a fost foarte frumos, chinezii pe care i-am întâlnit au fost absolut uimitori. Am avut o experiență foarte frumoasă în culise."
picture

Cursa fabuloasă a lui Nils van der Poel, în urma căruia a spulberat recordul mondial la 10.000 m

Van der Poel a luat aurul la 5.000 de metri și 10.000 de metri la National Speed Skating Oval, stabilind un record mondial pe distanță mai mare. El și-a anunțat intenția de a se retrage după Campionatele Mondiale din martie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo