De MARIAN URSESCU
Adina Hogaș este mai mare decât sora ei cu cinci ani. A făcut și ea handbal opt ani de zile, dar a abandonat sportul de performanță. Își admiră sora, pe Mihaela Hogaș (23 de ani), pentru că ea este superdedicată sportului pe care-l practică .
"Mihaela nu păcălește sportul. Are un program strict, are o alimentație adecvată, nu sare peste orele de somn. E conștientă că doar așa se face performanță", a declarat Adina Hogaș.
Beijing 2022
Speed Skating Women's Mass Start - Beijing 2022 - Rezumate de la Olimpiadă
19/02/2022 LA 12:10
https://i.eurosport.com/2022/02/16/3319580.jpg
Pentru că în România e mai greu cu concursurile, cu patinoarele de antrenament, Mihaela Hogaș stă mai mult de jumătate de an plecată de acasă. "Ne lipsește enorm. De când a început pandemia nici nu o mai putem vizita. Și e foarte greu să nu o vezi cu lunile", spune Adina.

"Sora mea nu știe ce e ăla un club, o discotecă, la 23 de ani! "

Adina Hogaș a urmărit la Jocurile Olimpice parcursul fiecărui român prezent în competiție, i-a încurajat din fața televizorului. Dar e dezamăgită. "Nu sunt supărată pentru rezultate, fiecare a dat tot ce a putut. Dar sunt mâhnită de ce se scrie pe rețelele sociale, de comentarii. Noi suntem un popor de schiori, de patinatori. Oamenii trebuie să înțeleagă că, la ce condiții avem, însăși calificarea la Jocurile Olimpice e un mare rezultat! Statul nu te ajută, federația. Și pe Mihaela o simt oarecum mâhnită", spune Adina.
"Sora mea nu a avut copilărie, nu știe ce e ăla un club. La vârsta ei, tinerii se distrează, merg la mare. Ea nu a văzut cum arată marea de ani buni, pentru că e în cantonament, se antrenează. Are o singură lună pauză pe an, în martie sau aprilie", a dezvăluit Adina Hogaș.

Încurajări de la nepoțelul Darius

Mihaela Hogas, mesaje de încurajare din ţară, înainte de finala la 1000 metri

Încheie însă pe un ton optimist. Ea și cu fiul său Darius, de trei ani, nepoțelul Mihaelei, îi trimit prin intermediul Eurosport mesaje de încurajare. "Miki, te iubim, și suntem foarte mândri de tine! Baftă joi, la mie și vreau să văd cea mai bună versiune a ta!", i-a transmis Adina.Darius e însă delicios. În limba lui, îi transmite dragostea mătușii sale: "Miki, te iubesc! Te iubesc! Să patinezi, să ai grijă pe gheață".
Mihaela Hogaș va lua startul joi dimineață, la ora 10:30, în cursa de patinaj viteză pe distanța de 1.000 de metri. Mihaela va lua startul în releul al doilea alături de britanica Ellia Smeding.
La 500 de metri, românca a terminat pe locul 29.
Beijing 2022
Speed Skating Men's Mass Start - Beijing 2022 - Rezumate de la Olimpiadă
19/02/2022 LA 12:07
Beijing 2022
Irene Schouten a cucerit al 3-lea aur la Beijing, după un finish incredibil în proba de mass-start
19/02/2022 LA 09:17