Mihaela Hogaș este singura reprezentantă a României în concursurile de patinaj viteză de la Jocurile Olimpice. Sportiva de 23 de ani legitimată la ASC Corona Brașov va concura în probele de viteză , 500 și 100 de metri.
Data debutului se apropie, proba de 500 de metri urmând să aibă loc duminică seara. Prezența în premieră pe scena olimpică este un moment emoționant pentru orice sportiv, iar Mihaela s-a arătat nerăbdătoare să ia pulsul competiției supreme din sportul pe care îl practică. În același timp, sportiva noastră este extrem de încrezătoare în forțele ei, menționând că este într-o formă foarte bună.
"Eu abia aștept, sincer. Simt că sunt în formă. Îmi știu deja adversarele, nu este nimic nou pentru mine, poate doar această presiune a acestei mari competiții. Sincer cred că am o presiune și niște emoții care mă ajută.
Beijing 2022
Speed Skating Women's Mass Start - Beijing 2022 - Rezumate de la Olimpiadă
19/02/2022 LA 12:10
Despre condiții, pot să spun că încep să mă adaptez. Fiecare tip de gheață necesită un timp de acomodare. Să zicem că gheața este de o calitate la fel cu cea din Europa, nu este la nivelul celei din America, dar pot să spuncă asta e în avantajul meu.
Eu cred că o să scot niște rezultate bune. Eu vreau să mă autodepășesc. Sincer îmi doream să-mi scriu numele în istoria patinajului viteză și încep să fac treptat prin recorduri naționale și sper că și prin rezultate bune la nivel interrnațional și la Jocurile Olimpice. Asta îmi dă mai multă putere să mă pregătesc pentru următorul ciclu olimpic.", a spus Mihaela Hogaș.
Citește și:

Bogdan Stănescu, încrezător în capacitatea Mihaelei Hogaș de a face un concurs bun

Aceeași încredere într-o prestație bună a Mihaelei o are și antrenorul său, Bogdan Stănescu.
"Mihaela este pregătită din toate punctele de vedere, fizic stă foarte bine, am trecut cu bine peste perioada acomodării cu fusul orar. Antrenamentele au decurs foarte bine, am îmbunătățit tehnica cât s-a putut și de-abia așteptăm să participe și sper ca emoțiile să fie constructive, cum au fost de fiecare dată și să facă un rezultat foarte bun.", a spus Bogdan Stănescu
Pe lângă speranța că sportiva antrenată de el va face un rezultat bun, acesta a ținut să facă o serie de precizări privind condițiile dificile sau chiar inexistente de a se practica patinajul viteză în România.
"Vă pot spune de ce nu există rezultate în patinajul viteză. Pentru că nu există în infrastructură în România, nu avem o pistă unde să ne putem antrena. Chiar dacă noi patinăm în Germania. nu putem duce acolo toți sportivii care practică acest sport. De aceea selecția este restrânsă și la Jocurile Olimpice ajung doar sportivii și antrenorii care s-au descurcat și au putut ajunge să se antreneze în alte țări. Dacă aveam aceleași condiții cu celelalte țări, cu siguranță ajungeam de mai multă vreme să participăm la Jocurile Olimpice și rezultatele erau altele", a completat antrenorului Mihaelei Hogaș.
Beijing 2022
Speed Skating Men's Mass Start - Beijing 2022 - Rezumate de la Olimpiadă
19/02/2022 LA 12:07
Beijing 2022
Irene Schouten a cucerit al 3-lea aur la Beijing, după un finish incredibil în proba de mass-start
19/02/2022 LA 09:17