Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Antrenoarea Germaniei de pentatlon modern, exclusă de la Jocurile Olimpice pentru că a lovit un cal

Nicu Savin

Actualizat 07/08/2021 la 13:56 GMT+3

Proba feminină de pentatlon modern de la Jocurile Olimpice a oferit un moment rar întâlnit. Annika Schleu, reprezentanta Germaniei, a ieșit din cursa pentru o medalie deoarece calul său a refuzat să mai sară epste obstacole. Într-un exces de furie, antrenoarea Germaniei a lovit calul, iar pentru asta a fost pedepsită drastic de către oficiali.

Annika Schleu with Saint Boy - Tokyo 2020

Credit imagine: Getty Images

Annika Schleu (Germania) era considerată mare favorită la o medalie la pentatlon modern, dar visul i-a fost curmat de calul său, care a refuzat să sară peste obstacole. Schleu a terminat competiția pe locul 18, iar dezamăgirea a fost imensă.
Imaginile cu sportiva germană plângând pe cal s-au viralizat rapid pe rețelele de socializare, dar ceea ce a urmat nu a făcut deloc cinste unei competiții de o asemenea anvergură.
Antrenoarea lotului Germaniei, Kim Raisner, a fost surprinsă cum a lovit calul cu pumnul, îndemnând-o și pe sportivă să facă același lucru, în speranța că animalul va continua proba.

Kim Raisner, exclusă de la Jocurile Olimpice

Gestul antrenoarei nu a fost trecut cu vederea de Federația Internațională de Pentatlon Modern, care a luat decizia de a o exclude pe aceasta de la Jocurile Olimpice. Ca atare, Raisner nu va mai putea asista la competiția masculină, care are loc astăzi la Tokyo.
"Comitetul executiv al UIPM (Federația Internațională de pentatlon modern) i-a acordat un cartonaș negru antrenorului echipei germane Kim Raisner, descalificând-o pentru restul competițiilor din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020.
Oficialii au revizuit înregistrările video care au arătat-o ​​pe doamna Raisner lovind cu pumnul calul Saint Boy, călărit de Annika Schleu, în timpul disciplinei de echitație a competiției moderne de pentatlon feminin.
Acțiunile ei au fost considerate a fi împotriva regulilor competiției UIPM, care se aplică tuturor competițiilor moderne de pentatlon recunoscute, inclusiv la Jocurile Olimpice.", a fost comunicatul oficial al Federației Internaționale de Pentatlon Modern, citat de Sky Sports.
Kim Raisner este o fostă practicantă de pentatlon modern, care a concurat la Jocurile Olimpice din 2004, de la Atena.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo