De MARIAN URSESCU
Naționala masculină de polo a României e favorită certă la calificare la Europeanul din acest an care se va desfășura între 27 august și 10 septembrie în Croația.
„Cred că suntem într-o grupă în care suntem favoriţi. Vom juca împotriva unor echipe care din punct de vedere valoric sunt mai slabe decât noi. Mergem să arătăm nivelul la care suntem şi ne vom califica fără mari probleme din punctul meu de vedere”, a declarant președintele FR Polo, fostul mare jucător Cosmin Radu.
Polo pe Apă
Steaua și-a adjudecat Cupa României la polo masculin! A învins-o pe Dinamo în finală
16/04/2022 LA 11:51
”Tricolorii” pregătiți de Athanasios Kechagias si Panagiotis Vergos participă în grupa preliminară din Malta și au debutat cu dreptul vineri seara. România a spulberat Lituania, scor 14-1. Au marcat pentru echipa noastra Vlad Georgescu 5, Tudor Fulea 4, Andrei Prioteasa 2, Alexandru Vătrai 1, Mihnea Gheorghe 1 si Silvian Colodrovschi 1.
În celălalt meci al grupei, Malta a învins Irlanda cu 28-4.
Sâmbătă, de la ora 17:00, România va întâlni Irlanda, iar ultimul meci din grupă e contra țării gazdă, Malta, duminică de la ora 10:30. Primele două clasate se califică la turneul final.
Din 2001, România nu a mai ratat nicio calificare la Europene, având 10 participări consecutive.

Tricolorele, aproape de o premieră

Naționala feminină a României are două succese în grupa de calificare care se dispută la București. După ce au trecut fără probleme de Irlanda, 15-4, în meciul de debut, fetele antrenate de fostul portar al naționalei, Bertini Nenciu au învins vineri Slovacia, 9-8.
Au făcut astfel un pas uriaș spre calificarea la turneul final, programat în Croația.
Sâmbătă, de la ora 20:00, România va juca un meci decisiv contra Ucrainei. Dacă vor câștiga, ”tricolorele” obțin biletele pentru turneul final, indiferent de rezultatul ultimei întâlniri din grupă, cu favorita Germania, meci programat duminică, de la ora 11:00.
Polo pe Apă
Propunere emoționantă a FR de Polo! Bazinul de la Dinamo i-ar putea purta numele lui Andrei Drăghici
29/03/2022 LA 05:18
Polo pe Apă
Concluzia raportului INML în cazul decesului poloistului Andrei Drăghici. Ce au descoperit medicii
28/03/2022 LA 18:11