Politehnica din Torino, cea mai veche universitate tehnică din Italia, a efectuat această cercetare pentru Comitetul Olimpic Italian (CONI). Studiul are în vedere diferiții factori de risc pentru 387 de discipline sportive. Federațiile sportive naționale au completat chestionare analitice pregătite în boza analizelor modelului de risc.
Astfel sporturile au fost împărțite în patru categorii de risc: 0 = niciun risc, 1 = risc scăzut, 2 = risc mediu, 3 = risc mare, 4 = risc extrem de mare.
Rezultatele cercetării au fost prezentat într-un raport de 404 pagini, a anunțat CONI. Raportul nu a fost publicat în totalitate, el fiind trimis la Ministerul Sportului și Tineretului, însă site-ul italian Il Fatto Quotidiano a publicat unele părți din document.
Polo
Antrenorul lui Rapid a fost ultimul care a vorbit cu Andrei Drăghici, poloistul lui Dinamo
26/03/2022 LA 15:35
Polo este clasificat la nivel 2 (mediu) de risc, la fel ca voleiul pe plaă. În circumstanțele actuale, avantajul deținut de polo este că se joacă în apă tratată cu clor. Conform cercetătorilor, nu există dovezi că virusul se poate răspândi prin apa de la piscine.
În grupa 4 se situează rugby-ul, voleiul și baschetul. Nu există contact fizic între jucători, însă mișcarea de a bloca adversarii îi lasă pe sportivi față în față unii cu alții. Fotbalul este în categoria a treia de risc - mare. Golful, tenisul și alte sporturi individuale se situează în grupa 0, fără niciun risc.
În document, se recomandă pentru sporturile de echipă testarea sportivilor cu 48 de ore înainte de fiecare meci.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Polo
Președintele FR polo, dărâmat de durere, după decesul lui Andrei Drăghici, în Rapid - Dinamo
26/03/2022 LA 14:52
Polo
Jocurile Olimpice: Serbia a câștigat aurul olimpic la polo masculin
08/08/2021 LA 08:43