Bogdan Gheorghiu a terminat al doilea la cupa monomarcă și a fost pe 15 la general, cea mai bună clasare din carieră, în etapa a patra din Campionatul Național de Raliuri.
Bogdan Gheorghiu a început sezonul din postura de copilot pentru fiul său Andrei în Maramureș, acolo unde tânărul a fost pe 2 la Cupa Swift, având o evoluție apreciată. De altfel, și în 2021, cei doi au făcut echipaj la ultimele trei runde cu Andrei pilot tocmai pentru a-l pregăti pe acesta pentru o carieră la volanul mașinii de concurs. Juniorul nu a dezamăgit, fiind clasat mereu pe podium la cupa monomarcă.
În schimb, Bogdan Gheorghiu a revenit pe scaunul din stânga și s-a înscris la Cupa R2 208 România, acolo unde opt echipaje sunt în permanență implicate în cursa pentru prima poziție și premiile în bani puse în joc de partenerul Termo Life.
Raliraid
Simone Tempestini s-a impus în Raliul Moldovei, pentru a doua oară în carieră! Cum arată clasamentul
07/08/2022 LA 18:24
După o acomodare cu mașina de concurs în Harghita și Argeș, Bogdan a avut o evoluție entuziasmantă în Bucovina, acolo unde a încheiat pe 2 la cupă, fiind depășit doar de Cristi Șugar, cel care a dominat autoritar această primă parte a sezonului la 208 R2 Cup.
Mai mult, și-a adjudecat și o probă, super speciala din Câmpulung Moldovenesc, astfel că se anunță un contracandidat de luat în seamă pentru Șugar, Csongor Szabo, Radu Necula, Rareș Tomiță și Marius Sâncrăian în lupta finală pentru podium.
În acest moment, după trei etape din cadrul cupei, Cristi Șugar e pe prima poziție în clasament, cu 85 de puncte, fiind urmat de Csongor Szabo cu 63 de puncte și de Gheorghiu cu 45 de puncte.
Următoarea bătălie a modelelor 208 R2 va avea loc în cadrul Raliului Sibiului, în perioada 16-17 iulie.
Raliraid
Simone Tempestini, lider în Raliul Moldovei după primele 7 probe! Cum arată clasamentul
06/08/2022 LA 19:13
Raliraid
Simone Tempestini a urcat pe locul 2 în Campionatul European de Raliuri
25/07/2022 LA 08:00