Echipajul Bogdan Marișca/Sebastian Itu a fost implicat într-un accident la Raliul Maramureșului, ieșind în decor în timpul probei speciale cu numărul 5, Copalnic. Ambii sportivi sunt în afara oricărui pericol, dar copilotul a fost transportat la UPU Baia Mare pentru mai multe investigații, fiind conștient și cooperant. Conducerea cursei a decis anularea PS5, dar totodată și PS6, a anunțat Federația Română de Automobilism
Mașina de concurs pilotată de multiplul campion național Bogdan Marișca, un model Ford Fiesta R5, s-a izbit de un copac, fiind avariată în special în partea dreaptă. A fost activat butonul SOS, pilotul a ieșit singur din mașină și, imediat, din start a plecat spre locul accidentului o ambulanță de la Serviciu de Ambulanță Județean cu medic de la Comisia Medicală FRAS.

Marișca și Itu formează cel mai longeviv echipaj din Campionatul Național de Raliuri

Raliraid
Simone Tempestini, gata să își apere victoriile la Raliul Argeșului! Ce pilot revine în weekend
20/05/2022 LA 07:13
"Copilotul era cooperant și conștient, însă, conform protocolului, s-a decis intervenția descarcerării pentru extragerea lui din mașina de concurs pentru a evita anumite leziuni care nu erau vizibile. A fost transportat spre UPU Baia Mare cu ambulanța de la SAJ. La unitatea medicală a fost diagnosticat cu un traumatism cranio cerebral ușor și un hematom la cotul drept. Cooperant și conștient, acesta este în afara oricărui pericol, dar se află sub investigații. Pilotul Bogdan Marișca este alături de el la spital, acesta neavând nevoie de nicio intervenție medicală", a precizat sursa citată pe site-ul oficial.
Marișca și Itu formează cel mai longeviv echipaj din Campionatul Național de Raliuri, cei doi făcând echipă în mașina de concurs încă din 1997. În momentul accidentului, aceștia se aflau pe locul 3 în topul general de la Raliul Maramureșului.
Ca urmare a accidentului, proba specială cu numărul 5 a fost anulată, iar din motive de securitate s-a luat o decizie asemănătoare și pentru a șasea probă.
Liderul cursei după prima zi este echipajul Simone Tempestini/Sergiu Itu (Porsche 997 RGT), fiind urmat de bulgarii Ignat Petrov Isaev/Iordan Iordanov (Skoda Fabia R5) la 7 secunde şi de Andrei Gîrtofan/Doru Vrajă (Skoda Fabia Rally 2) la 1 minut și 59 de secunde.
Duminică sunt programate ultimele două probe speciale ale cursei.
Raliul Maramureșului reprezintă prima etapă a Campionatului Național din acest sezon, din programul de 9 curse.
Raliraid
Simone Tempestini a urcat 3 locuri în clasamentul Campionatului European de Raliuri
15/05/2022 LA 13:17
Raliraid
Spectacol pe străzile din Mangalia! Jerome France, învingător în etapa de super rally
15/05/2022 LA 13:16