"Am venit prima oară în România în 2017, când am concurat la o etapă din Constanța. Îmi place mult tot ce se întâmplă aici", explică Ivanov motivele pentru care străbate chiar și 1.000 de kilometri pentru a concura la etapele de drift din România.
În acest weekend, bulgarul va concura la a treia etapă din acest sezon, care va avea loc pe Transrarău, la o altitudine de peste 1.500 de metri. Etapa, care se va desfășura sub denumirea de Către Viziunea 0, va strânge la start un total de 35 de piloți. Pe lângă competiția în sine, etapa va avea și un rol educativ, scopul principal fiind responsabilizarea tinerilor în ceea ce privește condusul defensiv.
Pentru a ajunge la Câmpulung Moldovenesc, acolo unde este centrul administrativ al etapei, Ivanov va conduce peste 850 de kilometri. "Este un traseu senzațional și nu aș putea să ratez. Am câștigat acolo în 2019 și am doar amintiri frumoase. În România este mult fair play, toată lumea este primitoare, nu pot decât să fiu bucuros că pot lua startul de fiecare dată aici", a adăugat campionul bulgar.
Raliraid
Dakar 2022 a ajuns la final! Al-Attiyah, a 4-a victorie a carierei! Gyenes, pe 40 la clasa moto
14/01/2022 LA 14:58
Acesta a învățat și câteva cuvinte în limba română și recunoaște că cel mai des folosește cuvântul apă. "Etapele sunt vara și în mașină este extrem de cald, așa că imediat ce ajung la finiș, cer apă", se amuză Ivanov.
Ivan Ivanov nu va fi singurul pilot bulgar care va concura în weekend pe Transrarău. La Pro mai sunt înscriși Angel Plamenov și Danko Dimitrov, aceștia având la rândul lor experiență în campionatul organizat de RoDrift începând cu 2015. Etapa va începe vineri după amiază cu prezentarea piloților pe esplanada din Câmpulung Moldovenesc, sâmbătă sunt calificările, iar duminică de la ora 15 va începe finala cu battle-urile mult așteptate.
Raliraid
Dakar 2022 | Nasser Al-Attiyah și Sam Sunderland, lideri la "general" înaintea ultimei etape
13/01/2022 LA 18:51
Raliraid
Dakar 2022 | Stephane Peterhansel s-a impus în etapa a 10-a! Gyenes, doar al 74-lea la clasa moto
12/01/2022 LA 14:46