Tempestini, aflat la volanul unui model Skoda Fabia Rally2 Evo, a încheiat pe 5 în Polonia și a fost al doilea în cea mai importantă probă a raliului, power stage-ul Milki 2, astfel că îi va depăși în clasamentul european pe spaniolul Javier Pardo și pe portughezul Armindo Araujo.
Cu un total de 58 de puncte, pilotul de la Napoca Rally Academy este pe 3 în clasamentul general la jumătatea sezonului. Doar spaniolii Efran Llarena și Nil Solans îl depășesc pe român.
În acest moment, Llarena are 89 de puncte, iar Solans a strâns 65 în primele patru runde, astfel că Tempestini poate spera la un rezultat istoric pentru motorsportul românesc la finalul sezonului din ERC după ce acum șase ani a devenit și campion mondial la juniori.
Raliraid
Simone Tempestini s-a apropiat de locul 2 în Campionatul European de Raliuri
04/07/2022 LA 10:09
"Am avut un ritm bun și suntem mulțumiți per total, însă cred că puteam obține ceva mai mult dacă nu aveam o pană chiar pe penultima probă specială și am fost mult mai precauți pe final. Suntem mândri că steagul României e pe podiumul Europeanului, dar mai avem încă jumătate de sezon și e important să ne menținem și, de ce nu, să putem urca", a spus Tempestini la finalul raliului.
Următoarea etapă din Campionatul European de Raliuri va avea loc în perioada 1-3 iulie în Letonia, însă până atunci Simone Tempestini va lua startul pe plan intern, în Raliul Bucovinei, etapă programată să aibă loc chiar săptămâna viitoare.
Raliraid
Simone Tempestini, obiectiv îndrăzneț în Raliul Letoniei: să urce pe 2 în Campionatul European
30/06/2022 LA 18:57
Raliraid
Cu cine se luptă Mihai Leu pentru victorie la Super Rally Târgu Mureș
30/06/2022 LA 16:24