Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Americanul Ricky Brabec, învingător în etapa a 10-a din Dakar! Gyenes a terminat pe locul 27

Nicu Savin

Publicat 17/01/2024 la 20:54 GMT+2

Pilotul american Ricky Brabec (Honda) a obţinut miercuri prima sa victorie de etapă la actuala ediţie a Raliului Dakar, la clasa moto, consolidându-şi poziţia de lider al clasamentului general al cursei din Arabia Saudită.

Ricky Brabec

Credit imagine: Getty Images

Brabec s-a impus în etapa a 10-a, cu plecarea şi sosirea la Al-Ula, fiind înregistrat cu timpul de 3 h 51 min 39 sec pe cei 371 km cronometraţi ai traseului în lungime totală de 612 km.
Reprezentantul Statelor Unite l-a devansat cu doar două sutimi de secundă pe coechipierul său chilian Ignacio Conejo, ocupantul locului doi. Pe poziţia a treia s-a clasat tot un pilot al echipei Honda, francezul Adrien Van Beveren, la 20 sec.

Ricky Brabec, lider autoritar în Raliul Dakar

Românul Emanuel Gyenes (Autonet Motorcycle Team) s-a clasat pe poziţia a 27-a, la 25 min 09 sec de învingător. La Rally 2, sătmăreanul a fost al 14-lea în etapa de miercuri şi se menţine al zecelea la general.
În urma acestui succes, al zecelea din cariera sa în Raliul Dakar, Ricky Brabec s-a distanţat la 10 min 54 sec de botswanezul Ross Branch (Hero) în clasamentul general, în care Gyenes se află pe 22, la 32 min 52 sec.
Joi este programată etapa a 11-a, între Al-Ula şi Yanbu, pe distanţa de 587 km (480 km cronometraţi).
Sursa: Agerpres
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo