Simone Tempestini vine la numai două săptămâni după ce a doborât recordul de victorii în Raliul Harghitei și este considerat unul dintre favoriții la podiumul etapei din Spania.
La precedentul raliu în competiția continentală, clujenii Tempestini și Itu s-au clasat pe locul 4, la doar 19 secunde de un podium istoric. Aceasta a fost, de altfel, cea mai bună clasare din istorie a unui echipaj român în European.
Este pentru a doua oară când Tempestini ia startul în Canare după ediția din 2020, atunci când a încheiat pe locul 14 la general cu un Citroen C3 R5. De data aceasta, pilotul de la Napoca Rally Academy va pilota un model Skoda Fabia Rally2 evo, același cu care a fost la primele două etape din European.
Raliraid
Simone Tempestini, gata să își apere victoriile la Raliul Argeșului! Ce pilot revine în weekend
20/05/2022 LA 07:13
"Ne vom strădui să ne intoarcem cu un rezultat cât mai bun. Mă motivează faptul că atâția oameni minunați ne sprijină, acasă, în România si că atat de mulți fani ne urmăresc", a spus Tempestini.
Citește și:
Frații Norbert și Francisca Maior se vor afla la prima competiție internațională din acest an, iar aceștia vor concura în premieră cu un model Opel Corsa Rally4. Cei doi juniori vor avea de înfruntat o competiție acerbă în cadrul ERC4 cu 14 pretendenți din tot atâtea țări.
"Este prima dată când participăm în Canare, de asemenea este și prima dată când vom merge cu Opel Corsa Rally 4 pregătit de echipa Sport and You Canarias. A fost o schimbare de ultim moment, deoarece echipa tehnică alături de care participăm noi în ERC, Topp Cars Rally Team, a întâmpinat probleme după ce a achiziționat o nouă mașină pentru noi.
Aceasta nu a putut fi livrată în timp util. Astfel, în nici o săptămână, a trebuit sa ne reorientăm rapid", a spus Norbert Maior, care a reușit un loc 4 la Raliul Harghitei, deși a pilotat un model Peugeot 208 R2.
Raliul din Canare se desfășoară în perioada 12-14 mai pe asfalt și are o lungime de 640 de kilometri, dintre care 194 de kilometri pe cele 13 probe speciale.
Raliraid
Simone Tempestini a urcat 3 locuri în clasamentul Campionatului European de Raliuri
15/05/2022 LA 13:17
Raliraid
Spectacol pe străzile din Mangalia! Jerome France, învingător în etapa de super rally
15/05/2022 LA 13:16