Cel mai experimentat pilot din România, cu 28 de sezoane consecutive la activ, Bogdan Marișca are nevoie de o clasare în Top 4 pentru a fi sigur de victorie.
Raliul Bucovinei revine în calendarul intern după o pauză de 34 de ani, astfel că probele sunt o noutate pentru toate cele 68 de echipaje înscrise la ultima etapă a sezonului 2021, câștigat la general, pentru a șasea oară în ultimii șapte ani, de Simone Tempestini. Marea miză rămâne în acest moment titlul național dedicat celor mai buni piloți din cele 6 etape desfășurate pe asfalt, o competiție înființată anul acesta de către Federația Română de Automobilism Sportiv.
După ce colegul său de la Napoca Rally Academy s-a impus autoritar și în acest an, Marișca vrea să aducă tripla la Cluj Napoca, mai ales că și titlul la echipe a ajuns tot acolo.
Raliraid
O nouă pagină de istorie, scrisă de Bogdan Marișca! A devenit campion în al 28-lea sezon din carieră
01/11/2021 LA 15:10
"Obiectivul clar este să ieșim campioni naționali pe asfalt în Bucovina. Nu este ușor pentru că vom avea o concurență rapidă, dacă pot spune așa, dar sper să reușim. Ar fi o mare bucurie pentru noi să încheiem pe primul loc atât la open, cât și la echipe și în campionatul de asfalt", a spus Marișca, dublul campion național absolut în 2005 și 2017.
Înaintea acestei etape, în ceea ce privește topul dedicat campionatului de asfalt, Marișca (Forda Fiesta Rally 2) are 120 de puncte, fiind urmat de Sebastian Barbu (Skoda Fabia R5) cu 161.2 și Adrian Teslovan (Mitsubishi Lancer Evo) cu 144.8. În ceea ce privește clasamentul General FIA, cea mai importantă luptă se va da pentru locul 3, între Dan Gîrtofan și Adrian Teslovan.
Raliul Bucovinei va începe vineri, în Suceava, cu proba de shakedown, iar etapa în sine se va desfășura pe parcursul unei singur zi, sâmbătă, în zona Câmpulung Moldovenesc. În total, nu mai puțin de modele R5 vor fi prezente la startul etapei care închide sezonul 2021 în Campionatul Național de Raliuri Betano.
Raliraid
Spectacol la Arcul de Triumf în weekend: are loc finala Campionatului Național de Super Rally
20/10/2021 LA 13:41
Raliraid
Radu Văduva, primul român campion european la drift! "Nici nu îndrăzneam să visez"
15/10/2021 LA 13:38