Numărul de concurenți a fost redus, fiind pus accent în special pe mașinile puternice, astfel că începând cu prima etapă, care va avea loc în acest weekend în Mangalia, la start vor fi prezente mai multe monoposturi, dar și mașini cu tracțiune integrală.
Trofeul Mangalia va avea un total de 24 de concurenți în lupta pentru prima poziție, dintre care 7 vor concura la Clasa 1, dedicată monoposturilor. Campionul en-titre, francezul Jerome France, vine la malul mării cu Nova Proto NP03, în timp ce monopostul Formula Renault care i-a adus titlul va fi pilotat la această etapă de belgianul Didier Balcaen.
Inclusiv fostul mare campion mondial la box, Mihai Leu, a renunțat la Ferrari pentru a pilota un monopost din dorința de a putea lupta la titlu. Astfel, în acest sezon, Leu, care anul trecut a fost pe 2 la general, va pilota un model Radical SR8.
Raliraid
Simone Tempestini, gata să își apere victoriile la Raliul Argeșului! Ce pilot revine în weekend
20/05/2022 LA 07:13
Dani Oțil vine la Mangalia cu un KTM X-Bow, iar Leo Borlovan va pilota un Funyo SP05 Evo. Alte două modele spectaculoase pe lista de start sunt Porsche 911 și Audi R8, dar și Speed Car-ul GT al lui Aurelian Andronache.
Citește și:
Campion național în 2019, dar și autor al celui mai bun timp pe traseul de la Mangalia, Costel Cășuneanu, va pilota același model Skoda Fabia R5, care s-a dovedit extrem de competitiv în connfruntarea cu monoposturile.
Vineri, începând cu ora 18:00, mașinile de concurs vor fi aliniate pentru startul festiv pe faleză, în zona parcului service, iar de la ora 18:30 va începe o sesiune de autografe cu piloții din campionat.
Sâmbătă va începe ziua cu două manșe de recunoașteri de la ora 10:00, manșele de antrenament având startul programat la ora 10:30. Manșele de concurs sunt programate la ora 14:00, premierea câștigătorilor având loc la ora 16:00 în parcul service din zona Hotelului Laguna.
Raliraid
Simone Tempestini a urcat 3 locuri în clasamentul Campionatului European de Raliuri
15/05/2022 LA 13:17
Raliraid
Spectacol pe străzile din Mangalia! Jerome France, învingător în etapa de super rally
15/05/2022 LA 13:16