La finalul celui de-al 28-lea sezon consecutiv în campionatul național, clujeanul și-a adjudecat titlul de campion în competiția dedicată exclusiv raliurilor pe asfalt. Când Marișca își începea cariera, actualul campion absolut, Simone Tempestini, nici măcar nu se născuse.
Bogdan Marișca a încheiat pe locul 2 la Raliul Bucovinei, rezultat care l-a menținut pe prima poziție în campionatul de asfalt, acolo unde s-a duelat până în această ultimă rundă cu sibianul Sebastian Barbu. Pe un Ford Fiesta R5, cu Sebastian Itu copilot, Marișca a controlat primele patru probe speciale, însă Barbu a revenit pe final și a câștigat raliul.
La capătul celor 6 raliuri pe asfalt din 2021, Marișca a strâns 192 de puncte, în timp ce contracandidatul său are 185,2 puncte. Podiumul final a fost completat de timișoreanul Bogdan Cuzma, cu 157,8 puncte.
Raliraid
Simone Tempestini, campion național pentru a șaptea oară în carieră. Cifrele unui an incredibil
29/10/2022 LA 16:44
În cariera sa, Marișca a mai strâns două titluri de campion național absolut, în 2005 și 2017, dar și numeroase trofee la grupe și clase. De asemenea, a câștigat un total de 24 de raliuri.
A fost o victorie nu doar la individual pentru acesta, ci și pentru echipă, Napoca Rally Academy impunându-se din nou în duelul echipelor din Campionatul Național de Raliuri Betano. De asemenea, Tempestini are din nou titlul absolut, Victor Supuran a câștigat Cupa Dacia, iar Ciprian Lupu s-a impus la Debutanți.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Raliraid
Raliul Brașovului: Simone Tempestini, lider după prima zi
29/10/2022 LA 07:09
Raliraid
Luptă finală în Campionatul Național de Raliuri. Tempestini, aproape de al șaptelea titlu
28/10/2022 LA 13:43