Norbert și Francesca Maior se află la numai a doua participare în competiția continentală după debutul de anul trecut, de la runda din Ungaria. Din păcate, Simone Tempestini și Sergiu Itu au abandonat încă din prima zi și au continuat în super rally doar pentru teste.
La bordul unui model Peugeot 208 Rally4, Norbert a început excelent raliul și a fost cel mai rapid pe prima probă specială, iar până la final nu a mai cedat podiumul la general. Mai mult, după PS13 a urcat pe 2 la general după ce norvegianul Ola Nore jr a avut probleme și a pierdut aproape 5 minute.
Pilotul în vârstă de numai 22 de ani de la Napoca Rally Academy a încheiat raliul cu stil, așa cum l-a și început. A câștigat super speciala, asigurându-și astfel primul podium din carieră în Campionatul European.
Raliraid
Mihai Leu, la un pas de al treilea titlu consecutiv de campion la viteză în coastă
18/09/2021 LA 05:53
Pe lângă podiumul de la ERC3 Junior, cei doi sportivi tricolori sunt pe 4 în ERC3 și pe 33 în clasamentul general ERC în condițiile în care la start au fost peste 40 de mașini R5 sau Rally2. Victoria la general i-a revenit rusului Alexey Lukyanuk.

Tempestini și Itu au abandonat

Celălalt echipaj tricolor, format din Simone Tempestini și Sergiu Itu, a început la fel de bine etapa din Polonia și se afla pe locul 5 la general după prima probă. Pe PS4, chiar înainte de finalul primei bucle a zilei de sâmbătă, cutia de viteze a mașinii de concurs Skoda Fabia Rally2 Evo a cedat, iar Tempestini a anunțat abandonul.
Duminică, echipajul campion al României a revenit în super rally, dar numai cu obiectivul de a face teste cu mașina. Cu două probe încheiate în Top 10 în ziua de duminică, aceștia și-au anunțat din nou abandonul la PS13, însă sunt gata să își ia revanșa în următoarea etapă, Raliul Letoniei, de la începutul lunii iulie.
Cele două echipaje au fost susținute în Polonia de Federația Română de Automobilism Sportiv și Ministerul Tineretului și Sportului.
Raliraid
Jerome France se impune la Craiova și e matematic campion al Super Rally
13/09/2021 LA 18:06
Raliraid
Titlul de campion la super rally se decide la Craiova
10/09/2021 LA 13:27