Simone Tempestini, care s-a apropiat la numai 6 puncte de locul 2 în Campionatul European de Raliuri după etapa din Letonia, nu este sigur că va putea participa la Raliul Romei, care va avea loc în weekend-ul 22-24 iulie.
Românul, care este lider în topul Michelin al piloților U28, se confruntă cu probleme financiare. Tempestini este nevoit să își caute finanțări de ultim moment, accidentul din martie cauzându-i o gaură în bugetul pe acest sezon.
"Sper să concurez la Roma, dar după accidentul din Fafe, ne luptăm cu bugetul pentru a participa. A fost la fel și pentru Raliul Letoniei, dar cumva am avut posibilitatea să fim acolo. Acum încercăm din nou să acoperim bugetul pentru a merge în Italia.
Raliraid
Super eveniment automobilistic pe străzile din București în acest weekend
29/09/2022 LA 15:48
Desigur, este foarte important pentru noi să fim la Roma și, de asemenea, la Zlin, dar dacă ar fi să iau o decizie acum, nu aș fi acolo. Rămân optimist și voi vedea ce se întâmplă în zilele următoare", a declarat Simone Tempestini pentru FIAERC.com.
În acest sezon, Simone Tempestini a obținut "cel mai bun rezultat al României din epoca modernă a Campionatului European de Raliuri", clasându-se pe locul 4 în martie, la Raliul Insulelor Azore.
El crede că mai are încă multe de arătat: "Am vrut să fim puțin mai rapizi în acest an. Dar nu este ușor să găsești un compromis între a avea viteză și realitatea că ai nevoie să ajungi la capătul cursei cu mașina într-o singură bucată.
Când încerci să participi la un campionat întreg și cu o săptămână înainte de raliu nu știi dacă vei putea fi acolo, nu este ușor. De fiecare dată când merg la o cursă, sunt recunoscător că sunt acolo și încerc să dau tot ce am mai bun fără a face greșeli stupide.
Etapa de la Roma este foarte diferită, îmi plac mult mai mult etapele și cred că, dacă obținem o configurație bună, vom putea lupta pentru primele poziții ale clasamentului", a adăugat sportivul.
Raliraid
40.000 de cai putere se dezlănțuie la Festivalul Driftului din Mureș
23/09/2022 LA 17:43
Raliraid
Costel Cășuneanu a relansat lupta la echipe în Super Rally
14/09/2022 LA 15:24