Simone Tempestini, care s-a apropiat la numai 6 puncte de locul 2 în Campionatul European de Raliuri după etapa din Letonia, nu este sigur că va putea participa la Raliul Romei, care va avea loc în weekend-ul 22-24 iulie.
Românul, care este lider în topul Michelin al piloților U28, se confruntă cu probleme financiare. Tempestini este nevoit să își caute finanțări de ultim moment, accidentul din martie cauzându-i o gaură în bugetul pe acest sezon.
"Sper să concurez la Roma, dar după accidentul din Fafe, ne luptăm cu bugetul pentru a participa. A fost la fel și pentru Raliul Letoniei, dar cumva am avut posibilitatea să fim acolo. Acum încercăm din nou să acoperim bugetul pentru a merge în Italia.
Raliraid
Revenire surpriză pentru Mihai Leu în Campionatul Național de Viteză în Coastă
11/08/2022 LA 14:15
Desigur, este foarte important pentru noi să fim la Roma și, de asemenea, la Zlin, dar dacă ar fi să iau o decizie acum, nu aș fi acolo. Rămân optimist și voi vedea ce se întâmplă în zilele următoare", a declarat Simone Tempestini pentru FIAERC.com.
În acest sezon, Simone Tempestini a obținut "cel mai bun rezultat al României din epoca modernă a Campionatului European de Raliuri", clasându-se pe locul 4 în martie, la Raliul Insulelor Azore.
El crede că mai are încă multe de arătat: "Am vrut să fim puțin mai rapizi în acest an. Dar nu este ușor să găsești un compromis între a avea viteză și realitatea că ai nevoie să ajungi la capătul cursei cu mașina într-o singură bucată.
Când încerci să participi la un campionat întreg și cu o săptămână înainte de raliu nu știi dacă vei putea fi acolo, nu este ușor. De fiecare dată când merg la o cursă, sunt recunoscător că sunt acolo și încerc să dau tot ce am mai bun fără a face greșeli stupide.
Etapa de la Roma este foarte diferită, îmi plac mult mai mult etapele și cred că, dacă obținem o configurație bună, vom putea lupta pentru primele poziții ale clasamentului", a adăugat sportivul.
Raliraid
Simone Tempestini s-a impus în Raliul Moldovei, pentru a doua oară în carieră! Cum arată clasamentul
07/08/2022 LA 18:24
Raliraid
Simone Tempestini, lider în Raliul Moldovei după primele 7 probe! Cum arată clasamentul
06/08/2022 LA 19:13