După ce în Croația a fost nevoit să concureze ca super rally, iar în Portugalia a abandonat din motive tehnice, Badiu a pilotat precaut în Estonia pentru a putea încheia cu bine cele 24 de probe speciale programate.
La capătul a 314 kilometri de probe speciale, Badiu și copilotul său, Rareș Fetean, au încheiat la 4:42 de minute în urma câștigătorului de la juniori, finlandezul Sami Pajari. Pe ultima probă specială, power stage-ul, echipajul românesc a avut și cel mai bun rezultat, cu o clasare pe locul 2.
La general victoria i-a revenit finlandezului Kalle Rovanpera, care i-a devansat pe podium pe irlandezul Craig Breen și belgianul Thierry Neuville. Raul Badiu a terminat pe 25 la general dintr-un total de 61 de echipaje înscrise la start.
Raliraid
O nouă pagină de istorie, scrisă de Bogdan Marișca! A devenit campion în al 28-lea sezon din carieră
01/11/2021 LA 15:10
"Mă bucur să ne aflăm la finalul Raliului Estoniei. A fost un raliu dificil, cu viteze foarte mari și sărituri lungi. Știam că e greu să terminăm în top 5 pentru că localnicii au multă experiență pe aceste trasee, dar am stat în permanență acolo și mă bucur că am reușit să recuperăm și să fim pe această poziție. Le mulțumim tuturor celor care au avut încredere în noi", a spus Badiu la finalul etapei din Estonia.
Ultimele două etape din acest sezon al Junior WRC vor avea loc în Belgia și Spania, acolo unde echipajul român va fi prezent la start.
Raliraid
Începe asaltul final pentru titlul de campion al asfaltului la raliuri! Marișca, mare favorit
29/10/2021 LA 08:28
Raliraid
Spectacol la Arcul de Triumf în weekend: are loc finala Campionatului Național de Super Rally
20/10/2021 LA 13:41