După ce în Croația a fost nevoit să concureze ca super rally, iar în Portugalia a abandonat din motive tehnice, Badiu a pilotat precaut în Estonia pentru a putea încheia cu bine cele 24 de probe speciale programate.
La capătul a 314 kilometri de probe speciale, Badiu și copilotul său, Rareș Fetean, au încheiat la 4:42 de minute în urma câștigătorului de la juniori, finlandezul Sami Pajari. Pe ultima probă specială, power stage-ul, echipajul românesc a avut și cel mai bun rezultat, cu o clasare pe locul 2.
La general victoria i-a revenit finlandezului Kalle Rovanpera, care i-a devansat pe podium pe irlandezul Craig Breen și belgianul Thierry Neuville. Raul Badiu a terminat pe 25 la general dintr-un total de 61 de echipaje înscrise la start.
Raliraid
Eveniment grandios la Opera Națională pentru motorsportul românesc: 500 de premianți
02/12/2022 LA 16:28
"Mă bucur să ne aflăm la finalul Raliului Estoniei. A fost un raliu dificil, cu viteze foarte mari și sărituri lungi. Știam că e greu să terminăm în top 5 pentru că localnicii au multă experiență pe aceste trasee, dar am stat în permanență acolo și mă bucur că am reușit să recuperăm și să fim pe această poziție. Le mulțumim tuturor celor care au avut încredere în noi", a spus Badiu la finalul etapei din Estonia.
Ultimele două etape din acest sezon al Junior WRC vor avea loc în Belgia și Spania, acolo unde echipajul român va fi prezent la start.
Raliraid
Ce performanță! Un pilot român, nominalizat de federația mondială alături de Hamilton și Solberg
30/11/2022 LA 19:16
Raliraid
Simone Tempestini, campion național pentru a șaptea oară în carieră. Cifrele unui an incredibil
29/10/2022 LA 16:44