Pe un model Skoda Fabia Rally 2 și cu Sergiu Itu copilot, Tempestini a câștigat 8 dintre cele 9 probe speciale ale Raliului Sibiului, iar la final a avut un avantaj de 4 minute, 39 se secunde și 3 zecimi în fața lui Bogdan Marișca, ocupantul poziției secunde și totodată colegul său de la Napoca Rally Academy.
Pentru Marișca este primul raliu după accidentul din Maramureș, acesta alegând în același timp să schimbe și modelul mașinii de concurs, astfel că la startul din weekend a fost prezent la volanul unei Skoda Fabia Rally2.
Podiumul de la Sibiu a fost completat de Andrei Gîrtofan, cel care a revenit după această etapă pe prima poziție în clasamentul general al campionatului. Lider înaintea rundei și totodată favorit local, Sebastian Barbu a fost pe 2 în majoritatea timpului, dar o pană pe a opta probă specială l-a scos din calcule și a încheiat abia pe 4.
Raliraid
Simone Tempestini s-a impus în Raliul Moldovei, pentru a doua oară în carieră! Cum arată clasamentul
07/08/2022 LA 18:24
Astfel, în acest moment, după cinci runde, Gîrtofan jr este pe 1 la general cu 158,2 puncte, urmat de Barbu, cu 153,6 puncte, în timp ce Tempestini vine din urmă, cu 119 puncte.
Citește și:
Deși sunt 9 etape, clasamentul final se realizează pe baza celor mai bune 7 rezultate astfel: cele mai bune 3 etape de macadam + cele mai bune 4 etape de asfalt sau cele mai bune 3 etape de asfalt + cele mai bune 4 etape de macadam.
Norbert Maior (Peugeot 208 R2) a fost din nou surpriza plăcută din Top 10, fiind singurul fără o mașină cu configurație Rally2/R5 care s-a "infiltrat" în vârful clasamentului. Pe 8 după ce inițial încheiase pe 6, dar a primit o penalizare de un minut, brașoveanul a obținut o victorie categorică la 2 Roți Motrice, dar și la RC4.
Următoarea etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano va fi Raliul Moldovei Bacău, tot pe macadam, în perioada 5-7 august.
Raliraid
Simone Tempestini, lider în Raliul Moldovei după primele 7 probe! Cum arată clasamentul
06/08/2022 LA 19:13
Raliraid
Simone Tempestini a urcat pe locul 2 în Campionatul European de Raliuri
25/07/2022 LA 08:00