După un loc 4 la etapa trecută din Azore, Simone Tempestini și Sergiu Itu au luat startul în această săptămână în Raliul Insulelor Canare, rundă la care au fost prezente 98 de echipaje. Mașina de concurs a celor doi, o Skoda Fabia Rally2 Evo, a avut mici probleme tehnice pe primele probe speciale, astfel că aceștia au avut o cursă contra cronometru pentru a recupera handicapul.
Echipajul românesc a încheiat în cele din urmă pe 9 în etapa unde victoria le-a revenit spaniolilor Nil Solans și Marc Marti. Cu 9 puncte obținute, Tempestini a urcat până pe locul 5 în clasamentul general al Europeanului de raliuri, fiind la un singur punct de locul 4 și la 12 de poziția a treia.
"A fost un raliu dificil, cu probleme set up la mașină, pe care le-am rezolvat doar pe parcurs, însă e o experiență pentru noi. Suntem mai bine pregătiți pentru etapele de asfalt de la Roma și Barum, care se aseamănă foarte mult cu ce suntem noi obișnuiți. Până atunci, ne concentrăm pe Polonia, una dintre etapele noastre favorite și unde avem planuri mari", a spus Tempestini la finalul raliului.
Raliraid
Simone Tempestini s-a apropiat de locul 2 în Campionatul European de Raliuri
ACUM 3 ORE
Campionatul European de Raliuri mai programează încă patru etape în acest sezon competițional. Lider provizoriu este spaniolul Efrén Llarena.
Cel de-al doilea echipaj românesc care a luat startul în etapa din Canare, format din juniorii Norbert Maior și Francisca Maior, a abandonat după a patra probă specială, din cauza problemelor tehnice, într-un moment în care ocupa prima poziție în topul de la ERC4.
Ambele echipaje de la Napoca Rally Academy vor fi prezente și săptămâna viitoare la Raliul Argeșului, acolo unde Tempestini are de apărat prima poziție câștigată în ultimii trei ani.
Raliraid
Simone Tempestini, obiectiv îndrăzneț în Raliul Letoniei: să urce pe 2 în Campionatul European
30/06/2022 LA 18:57
Raliraid
Cu cine se luptă Mihai Leu pentru victorie la Super Rally Târgu Mureș
30/06/2022 LA 16:24