Născut în Italia, Simone Tempestini reprezintă România în motorsport încă din 2016, an în care a ieșit campion mondial la juniori. Anul acesta, cu două runde înainte de final, este mare favorit să devină și vicecampion european, de data aceasta la seniori.
Clujeanul l-a depășit în clasamentul general al competiției continentale pe spaniolul Nil Solans, diferența dintre cei doi fiind de 9 puncte în favoarea lui Tempestini, care a strâns 79 de puncte. Lider rămâne un alt spaniol, Efren Llarena, al patrulea clasat în Italia.
https://i.eurosport.com/2022/07/25/3422138.jpg
Raliraid
Revenire surpriză pentru Mihai Leu în Campionatul Național de Viteză în Coastă
11/08/2022 LA 14:15
Raliul din Capitala Italia, țara sa natală, s-a dovedit unul dificil pentru Tempestini, care a trebuit să înfrunte nu doar peste 180 de kilometri de probe speciale, dar și căldura, în timpul zilei, temperatura din mașina de concurs depășind 70 de grade Celsius.
Echipajul tricolor, format din Tempestini și Sergiu Itu, a avut o evoluție constantă, iar în prima zi a fost inclusiv pe 3 la general. Totul s-a decis la secunde.
Citește și:
Spre exemplu, diferența finală dintre români și ocupanții poziției a cincea a fost de numai 5 secunde după două zile de concurs și peste 180 de kilometri parcurși. Victoria de la Roma i-a revenit italianului Damiano de Tommaso.
"Suntem mulțumiți de parcurs chiar dacă am avut parte de o căldură infernală. Am urcat pe locul 2 în clasament și asta ne motivează și mai tare pentru ultimele două etape pentru că vom face tot ce depinde de noi să ne menținem și să obținem o performanță frumoasă pentru România", a spus Tempestini.
Următoarea etapă din competiția europeană, penultima, va avea loc în perioada 27-28 august, la Barum, în Cehia.
Până atunci, Tempestini și Itu vor concura la Raliul Moldovei Bacău, în perioada 5-7 august, în încercarea de a reveni în fotoliul de lider în Campionatul Național de Raliuri Betano.
Raliraid
Simone Tempestini s-a impus în Raliul Moldovei, pentru a doua oară în carieră! Cum arată clasamentul
07/08/2022 LA 18:24
Raliraid
Simone Tempestini, lider în Raliul Moldovei după primele 7 probe! Cum arată clasamentul
06/08/2022 LA 19:13