Raliul Sibiului a revenit pe macadam după o pauză lungă, iar spectacolul a fost asigurat la ediția din 2020. Duelurile se anunță la fel de intense și în acest an, la start înscriindu-se 68 de echipaje, inclusiv din Italia, Ungaria, Turcia și Suedia.
Lider autoritar în campionat, cu 3 victorii din 3 participări în primele 6 etape, Tempestini vine la Sibiu după rezultatul excelent din Campionatul European, acolo unde a devenit primul român care a câștigat o probă specială din noul format FIA ERC. Cvintuplul campion național va concura la Sibiu pe același model Skoda Fabia R5 cu care s-a impus în 2020 și îl va avea copilot pe Sergiu Itu.
Este primul raliu pe plan intern pe macadam pentru pilotul de la Napoca Rally Academy, care a absentat de la Bacău deoarece a fost prezent la startul Raliului Letoniei. În aceeași situație se află și colegul său de la NRA, Norbert Maior, care anul trecut a încheiat spectaculos pe 4 la Sibiu, deși a concurat cu un model inferior, un Peugeot 208 R2.
Raliraid
Mihai Leu, la un pas de al treilea titlu consecutiv de campion la viteză în coastă
ACUM 9 ORE
Cei doi vor avea concurență serioasă la Sibiu. În total, 10 mașini cu configurație R5 sau Rally 2 se vor afla la start. Favoritul local Sebastian Barbu își dorește o nouă victorie la general, însă cu podiumul ca obiectiv vor fi prezenți și Dan Gîrtofan, Adrian Răspopa și turcul Erkan Gural. Raliul Sibiului din acest an va programa un total de 8 probe, urmând să se încheie sâmbătă seară. Nu vor lipsi o probă de noapte, dar și una pe circuitul de slalom paralel.
Raliraid
Jerome France se impune la Craiova și e matematic campion al Super Rally
13/09/2021 LA 18:06
Raliraid
Titlul de campion la super rally se decide la Craiova
10/09/2021 LA 13:27