Un total de 77 de echipaje vor fi prezente la startul festiv programat să aibă loc diseară în Piața Vasile Milea din Pitești, iar 10 dintre acestea vor concura pe mașini de ultimă generație cu configurație Rally2.
În ciuda concurenței, Tempestini își va continua proiectul ambițios început în acest sezon și va fi pe traseul de concurs tot cu modelul Porsche, cu care a fost la start și în primele două runde ale sezonului intern, când a obținut un loc 2 și o victorie. Mașina, care i-a aparținut inclusiv legendarului Francois Delecour, este folosită în special pentru circuit.
"Pentru mine este o mare provocare să câștig titlul cu Porsche în fața mașinilor construite special pentru raliuri, dar de asta sunt la start și abia aștept o nouă ediție din Raliul Argeșului", a spus Tempestini, învingător clar în 2019, 2020 și 2021.
Raliraid
Simone Tempestini s-a apropiat de locul 2 în Campionatul European de Raliuri
04/07/2022 LA 10:09
De altfel, din totalul de 20 de probe speciale în acești trei ani, Tempestini și copilotul său Sergiu Itu au cedat doar două. În acest an, etapa care va ajunge inclusiv pe Transfăgărășan va avea un total de 9 probe speciale, inclusiv o super specială în municipiul Pitești.
În runda trecută, organizată în Harghita, Tempestini a avut un duel intens cu Sebastian Barbu (Skoda Fabia R5), care va fi prezent și de această dată în Argeș.
De asemenea, printre piloții care vor concura în acest weekend se mai numără Norbert Maior (Peugeot 208 R2), Andrei Gîrtofan (Skoda Fabia Rally2) sau Adrian Teslovan (Ford Fiesta R5). De consemnat este și revenirea în raliuri a lui Vali Porcișteanu (Mitsubishi Lancer Evo 9), chiar în orașul său natal.
Raliraid
Simone Tempestini, obiectiv îndrăzneț în Raliul Letoniei: să urce pe 2 în Campionatul European
30/06/2022 LA 18:57
Raliraid
Cu cine se luptă Mihai Leu pentru victorie la Super Rally Târgu Mureș
30/06/2022 LA 16:24