În weekend, în Letonia, Simone Tempestini va lua startul în cea de-a cincea etapă a Campionatului European de Raliuri FIA ERC cu obiectivul de a urca pe poziția secundă în clasamentul general.
În acest moment, la mijlocul sezonului, pilotul clujean se află pe un incredibil loc 3, cu 55 de puncte, la 10 de locul 2, Nil Solans, și la 34 de puncte în urma liderului Efren Llarena.
Deși inițial această etapă nu era în programul său, Tempestini a hotărât să concureze în Letonia tocmai datorită faptului că se află foarte aproape de un rezultat istoric pentru motorsportul românesc. Pe un model Skoda Fabia Rally2 și cu Sergiu Itu copilot, Tempestini se va afla astfel printre cei 91 de piloți înscriși la start.
Raliraid
Simone Tempestini s-a impus în Raliul Moldovei, pentru a doua oară în carieră! Cum arată clasamentul
ACUM 10 ORE
Nu vor lipsi rivalii săi, spaniolii Llarena și Solans, însă lista este una generoasă, din această mai făcând parte nume precum Javier Pardo, Alberto Battistolli, Simone Wagner și Hayden Paddon, ultimul având inclusiv victorie în WRC.
Pentru a fi sigur că urcă pe locul doi în clasamentul general după etapa din Letonia, Tempestini are nevoie de un podium, iar spaniolul Solans să termine mai jos de locul 6. Un loc în Top 5 i-ar asigura românului menținerea pe poziția a treia a topului european.
Anul trecut, Tempestini și Itu au încheiat pe 10 la prima lor participare cu Skoda Fabia Rally2 în Letonia.
"Am făcut eforturi pentru a fi prezenți la această etapă, vrem să luptăm până în ultima secundă pentru visul nostru. Le mulțumim tuturor celor care cred în noi și vrem să avem o evoluție cât mai bună în acest weekend", a spus Tempestini.
Prima probă specială din totalul de 12 programate în Letonia va avea loc sâmbătă dimineață de la ora 10:35. Raliul se va încheia duminică în jurul orei 19:00.
Raliraid
Simone Tempestini, lider în Raliul Moldovei după primele 7 probe! Cum arată clasamentul
IERI LA 19:13
Raliraid
Simone Tempestini a urcat pe locul 2 în Campionatul European de Raliuri
25/07/2022 LA 08:00