În actuala stagiune, deși merge incredibil în European, unde este la doar 6 puncte de un istoric titlu de vicecampion continental, Tempestini a avut probleme pe plan intern, abandonând din cauza unor probleme tehnice la precedentele două raliuri, în Argeș și Bucovina.
Sebastian Barbu a profitat de această situație, impunându-se în cele două etape, și a preluat conducerea în clasamentul general al campionatului, cu 124,8 puncte, fiind urmat îndeaproape de Andrei Gîrtofan, cu 123,4 puncte.
Tempestini se află abia pe 5, cu 65 de puncte. Astfel, având în vedere că Raliul Sibiului are coeficient 1,2, campionul național en-titre este obligat să se impună în runda de casă a marelui său rival Sebastian Barbu.
Raliraid
Simone Tempestini s-a impus în Raliul Moldovei, pentru a doua oară în carieră! Cum arată clasamentul
07/08/2022 LA 18:24
"Abia aștept etapa de la Sibiu, e una dintre raliurile care îmi plac cel mai mult și sunt convins că va fi interesant de văzut pentru fanii motorsportului acest duel. Nu simt o presiune, voi merge să mă bucur de fiecare kilometru de probă specială", a spus Tempestini, învingător clar în ultimele două ediții ale etapei care se desfășoară pe macadam.
Pilotul de la Napoca Rally Academy va reveni pe modelul Skoda Fabia Rally2 cu această ocazie, același model cu care concurează și în European. De asemenea, colegul său de la Napoca Rally Academy, Bogdan Marișca, se va afla în premieră pe un model asemănător după ce în anii precedenți a pilotat un Ford Fiesta R5.
Un total de 70 de echipaje s-au înscris la ediția din acest an a Raliului Sibiului, care va debuta joi seară cu startul festiv, în timp ce vineri după amiază se va desfășura prima probă specială. Runda are parte și de un număr record de modele cu configurație Rally 2, nu mai puțin de 13.
Raliraid
Simone Tempestini, lider în Raliul Moldovei după primele 7 probe! Cum arată clasamentul
06/08/2022 LA 19:13
Raliraid
Simone Tempestini a urcat pe locul 2 în Campionatul European de Raliuri
25/07/2022 LA 08:00