Simone Tempestini, campionul național en titre, a câștigat, sâmbătă, Raliul Harghitei, etapa a doua a Campionatului Național de Raliuri Betano (CNRB).
Tempestini a bifat astfel a șasea sa victorie în această cursă, stabilind un record, după ce până acum era la egalitate cu colegul său de echipă, Bogdan Marișca, nimeni altul decât campionul de anul trecut.
Echipajul Simone Tempestini/Sergiu Itu (Porsche 997 RGT) a fost cronometrat cu timpul de 59 min 55 sec 1/10, potrivit site-ului Federaţiei Române de Automobilism Sportiv. Pe locul 2 s-au clasat Sebastian Barbu și Bogdan Iancu (Skoda Fabia Rally 2), la 01 min 07 sec 5/10, iar podiumul a fost completat de echipajul Andrei Gîrtofan/Doru Vrajă (Skoda Fabia Rally 2), care a ajuns la 01 min 45 sec 7/10.
Raliraid
Driftul, înaintea fotbalului la VAR! Etapa de la Târgu Mureș, analizată inclusiv pentru fani
ACUM 8 ORE
Norbert Maior și Francesca Maior (Peugeot 208 R2), care au încheiat cursa după 04 min 11 sec 5/10, au fost pe locul 4, în timp ce echipajul format din Mihai Manole și Marc Banca (Skoda Fabia Rally 2) s-a clasat pe a cincea poziție, trecând linia de sosire după 04 min 13 sec 2/10.
Citește și:
Simone Tempestini s-a impus în opt probe speciale desfășurate sâmbătă, în timp ce Sebastian Barbu a câștigat-o pe a şasea. Campionul național în vârstă de 27 de ani este liderul clasamentului general al piloţilor, fiind urmat în top de Andrei Gîrtofan și Norbert Maior.
După victoria din Raliul Harghitei, Simone Tempestini a oferit o primă reacție, postând un mesaj pe rețelele de socializare, unde a publicat și imagini din cursă.
"Am avut o bătălie frumoasă, mașina a fost grozavă și ne-am distrat mult de tot. Am reușit să câștigăm raliul și suntem foarte fericiți cu acest rezultat! Aparent, mașina aceasta poate să meargă tare și pe secțiunile înguste. Mulțumim pentru susținere", a scris pilotul pe pagina sa de Facebook.
Următoarea etapă a Campionatului Național de Raliuri Betano, Raliul Argeșului, va avea loc în weekend-ul 21-22 mai.
Raliraid
Simone Tempestini, gata să își apere victoriile la Raliul Argeșului! Ce pilot revine în weekend
20/05/2022 LA 07:13
Raliraid
Simone Tempestini a urcat 3 locuri în clasamentul Campionatului European de Raliuri
15/05/2022 LA 13:17