Raliul Maramureșului, prima etapă a Campionatului Național, a fost marcată de accidente grave. După evenimentul nefericit în care a fost implicat, sâmbătă, echipajul Bogdan Marișca/Sebastian Itu, azi a fost o zi complicată pentru Cătălin Catana și Arnold Caitanu.
Echipajul 119 din cadrul Rally 2 a ieșit în decor în cadrul probei speciale cu numărul 8 – Codrul Butesii. Mașina de concurs a lovit un cap de pod, ajungând în afara traseului, iar cei doi sportivi au rămas încarcerați. Acesta era ultimul echipaj în ordinea de start de la Raliul Maramureșului, după cum a informat Federația Română de Automobilism Sportiv.
"Toate echipele medicale de intervenție și descarcerare au ajuns rapid la fața locului și au luat toate măsurile, conform protocolului medical. Echipajul de descarcerare a intervenit rapid și i-a extras pe cei doi din mașina de concurs. Ambii sunt stabili, conștienți și cooperanți, conform reprezentanților Comisiei Medicale FRAS.", a mai precizat sursa citată.
Raliraid
Simone Tempestini, gata să își apere victoriile la Raliul Argeșului! Ce pilot revine în weekend
20/05/2022 LA 07:13
Pilotul Cătălin Catana a fost transportat cu elicopterul la spital, iar copilotul Arnold Caitanu cu ambulanța Serviciului de Ambulanță Județean pentru mai multe investigații. Ambii sunt în afara oricărui pericol.
În urma investigațiilor, Cătălin Catana a fost diagnosticat cu fractura de bazin cu deplasare și urmează să fie supus unei intervenții chirurgicale, în timp ce Arnold Caitanu are o fractura de bazin, dar nu are nevoie de operație.

Ignat Isaev a câștigat Raliul Maramureșului, dar nu punctează în Campionatul Național

Dincolo de această problemă, organizatorii s-au văzut nevoiți să anuleze ultima probă specială din cauza vremii. Proba specială cu numărul 9, power stage-ul Mara, nu s-a putut desfășura din cauza stratului de zăpadă care s-a depus și care a făcut imposibil de parcurs traseul de concurs.
Ziua decisivă a început cu proba specială 8 – Codrul Butesii, desfășurată pe ploaie, acolo unde bulgarul Ignat Isaev (Skoda Fabia R5) s-a impus cu un avantaj de 17.3 secunde în fața lui Simone Tempestini (Porsche 977). Pe 3 s-a clasat Norbert Maior (Peugeot 208 R2), la 1:01.3 în urma câștigătorului.
Runda trebuia să se încheie cu power stage-ul de 21,4 kilometri, însă zăpada care a căzut în Pasul Gutâi, temperatura de 0 grade și ninsoarea continuă au făcut traseul impracticabil. Totodată, etapa de legătura spre proba specială era blocată din cauza stratului gros de zăpadă.
Astfel, conform deciziei conducerii cursei, Raliul Maramureșului se încheie cu rezultatele finale de după proba specială cu numărul 8, care va fi considerată și power stage.
Astfel, victoria în Raliul Maramureșului i-a revenit bulgarului Ignat Isaev, care însă nu va puncta în clasamentul național deoarece a concurat cu licență one event. Punctele îi vor reveni lui Simone Tempestini, al doilea clasat, la 9,7 secunde, în timp ce podiumul raliului este completat de Andrei Gîrtofan (Skoda Fabia Rally2), aflat la 3 minute și 7,8 secunde de bulgar.
Raliraid
Simone Tempestini a urcat 3 locuri în clasamentul Campionatului European de Raliuri
15/05/2022 LA 13:17
Raliraid
Spectacol pe străzile din Mangalia! Jerome France, învingător în etapa de super rally
15/05/2022 LA 13:16