Pe un model Ford Fiesta R5, Marișca a făcut echipaj și de această dată cu Sebastian Itu, cel care îi este copilot de peste două decenii. După o primă zi, în care cele două probe au fost câștigate de Sebastian Barbu (Skoda Fabia R5), Marișca a revenit spectaculos duminică, atunci când s-a impus în toate cele patru probe, desfășurate pe Dângău și Tarnița.
Este primul succes la Cluj pentru pilotul de la Napoca Rally Academy după 11 ani de pauză, însă în tot acest timp a fost un abonat la podiumurile generale. De altfel, Marișca deține recordul de clasări în Top 3, urcând de 14 ori pe podium, în timp ce pe poziția secundă se află Dan Gîrtofan, cu 13, acesta din urmă fiind pe 3 la etapa din acest weekend.
Victoria de pe teren propriu îl face favorit cert pe Marișca pentru a deveni campion național de raliuri pe asfalt, competiție care se desfășoară în paralel cu cea generală, însă nu ia în calcul rezultatele de pe macadam. Veteranul mai are nevoie doar de o clasare în Top 5 la Raliul Bucovinei, ultima etapă din actuala stagiune.
Raliraid
Eveniment grandios la Opera Națională pentru motorsportul românesc: 500 de premianți
02/12/2022 LA 16:28
Rezultatele de la Cluj au stabilit matematic și campionul de la general. La numai 27 de ani, Simone Tempestini a devenit campion general absolut la raliuri pentru a șasea oară în carieră și se află la doar două lungimi de recordul lui Titi Aur.
Raliraid
Ce performanță! Un pilot român, nominalizat de federația mondială alături de Hamilton și Solberg
30/11/2022 LA 19:16
Raliraid
Simone Tempestini, campion național pentru a șaptea oară în carieră. Cifrele unui an incredibil
29/10/2022 LA 16:44