Pe locul secund s-au clasat colegii de la Napoca Rally Academy, Bogdan Marişca și Sebastian Itu, la o distanţă de un minut şi 9 secunde. Podiumul din cadrul TER (Turul European de Raliuri) a fost completat de belgienii Joachim Wagemans/Francois Geerlandt, în timp ce pe locul trei în ierarhia CNRD (Campionatul Național de Raliuri) s-a clasat echipajul Alexandru Piţigoi/Anton Avram.
90 de echipaje din 6 ţări şi-au disputat supremaţia la ediţia din acest an la Transilvania Rally. A fost a șaptea etapă din Campionatul Naţional de Raliuri. Traseul de la Cluj face parte și din circuitul internaţional Tour European Rally. Simone Tempestini și-a mai trecut în palmares o cursă câștigată la Cluj și este mare favorit să câștige titlul național.
„Sunt foarte fericit după acest raliu şi mulţumit de rezultat. Din punctul meu de vedere a fost un raliu reuşit. Am trăit emoţii deosebite pentru că etapa s-a desfășurat casă. Îmi pare bine că am reuşit să obţin victoria în faţa publicului clujean. Mulţumesc celor care ne-au susţinut, celor care ne-au urmărit, echipei Napoca Rally Academy şi tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestui raliu”, a declarat Simone Tempestini.
Raliuri
Campionatul Național de Raliuri | Transilvania Rally va începe pe 26 septembrie
07/10/2019 LA 13:32
https://i.eurosport.com/2019/09/30/2687013.jpg
Președintele FRAS (Federaţia Română de Automobilism Sportiv), Norris Măgeanu, a vorbit despre planurile de dezvoltare a competiției Transilvania Rally.
"Anul viitor sau în cel mult doi ani, competiţia o să aibă o valoare internaţională mult mai mare decât acum. Vrem să fim mai mult decât o parte din circuitul TER (Turul European de Raliuri). Aşa cum Clujul are deja o marcă prin Untold, aşa poate şi Transilvania Rally să devină o bornă care să atragă oamenii din străinătate.", a declarat președintele FRAS.

Rezultatele complete ale sezonului 2019:

  • Raliul Argeșului - Simone Tempestini și Sergiu Itu (Hyundai I20 R5)
  • Raliul Aradului - Simone Tempestini și Sergiu Itu (Hyundai I20 R5)
  • Raliul Moldovei Bacău - Valentin Porcişteanu și Dan Dobre (Citroen C3 R5)
  • Raliul Harghitei - Simone Tempestini și Sergiu Itu (Hyundai I20 R5)
  • Raliul Sibiului - Sebastian Barbu și Bogdan Iancu (Skoda Fabia R5)
  • Raliul Iașului - Valentin Porcişteanu și Dan Dobre (Citroen C3 R5)
  • Raliul Transilvaniei - Simone Tempestini și Sergiu Itu (Hyundai I20 R5)
*Wales Rally GB
Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) | Wales Rally GB va începe pe 3 octombrie
07/10/2019 LA 13:24
Raliuri
I-a luat-o înainte lui Hamilton: Sebastien Ogier este campion mondial de raliuri pentru a opta oară
21/11/2021 LA 15:06