Rory van Ulft a devenit cea mai tânără campioană națională de tineret a Statelor Unite din istorie. Această fetiță de doar șapte ani este o forță a naturii, cea mai puternică fată din lume: poate ridica 80 kg, 32 kg stilul smuls, 61 kg cu genuflexiuni, folosind bara din competiția olimpică feminină, notează publicația spaniolă "As".
Van Ulft a început cu gimnastica, iar la început prefera acest sport. Riscul de accidentare a făcut-o să treacă la powerlifting, un sport asemănător cu halterele. Iar performanțele pe care le obține la ridicarea greutăților în diferite stiluri sunt impresionante.
"Pe baza totalului actual, Rory nu este doar cea mai puternică fată de șapte ani din lume, ci este, de asemenea, probabil cel mai puternic copil de șapte ani care a trăit vreodată, pentru care există rezultate verificabile. În ceea ce privește puterea lui Rory, în comparație cu toți campionii naționali din categoriile de greutate mai mică și vârsta de dezvoltare a fetelor, în prezent nu există nimeni mai bun", declară cu mândrie tatăl micuței, Cavan van Ulft, citat de "As".
Potrivit clipurilor postate pe contul de Instagram, fetița ridică greutăți chiar și cu masca pe față.